Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, 09:54

Αν και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 15 (76-61) στην τρίτη περίοδο οι Λέικερς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Τλίμπεργουλβς με 108-102 παρ. (κ.α. 98-98) για το play-in tournament. Έτσι οι «λιμνάνθρωποι» εξασφάλισαν την 7η θέση και πήραν την πρόκριση για τον πρώτο γύρο των playoffs όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μέμφις Γκρίζλις με μειονέκτημα έδρας. Αντίθετα η Μινεσότα θα έχει ακόμη μια ευκαιρία να μπει στα playoffs εάν κερδίσει τον νικητή της αναμέτρησης Νέα Ορλεάνη-Οκλαχόμα Σίτι.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ 24 πόντους με 15 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Άντονι Ντέιβις και 21 πόντους ο Ντένις Σρούντερ.

Για τη Μινεσότα, που παρατάχθηκε χωρίς τους Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς (τραυματίας) και Ρούντι Γκομπέρ (τιμωρημένος) ο Καρλ-Αντονι Τάουνς είχε 24 πόντους, ο Μάικ Κόνλεϊ είχε 23 πόντους ενώ στους 9 πόντους με 3/17 σουτ έμεινε ο Άντονι Έντουαρντς.

Στην Ανατολή οι Χοκς πέρασαν από το Μαϊάμι κερδίζοντας τους Χιτ με 116-105 και εξασφάλισαν την 7η θέση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τη Βοστώνη στον πρώτο γύρο των playoffs. Σε ότι αφορά στους Χιτ, θα έχουν την ευκαιρία για την 8η θέση αν κερδίσουν τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Τορόντο και του Σικάγο.

Πρώτος σκόρερ για τα «γεράκια» ήταν ο Τρέι Γιανγκ με 25 πόντους με τον Ντεζάντε Μάρεϊ να έχει 18 πόντους και τον Κλιντ Καπέλα να σημειώνει 4 πόντους αλλά να μαζεύει 21 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους ο Κάιλ Λάουρι είχε 33 πόντους, ο Τάιλερ Χίροου είχε 26 πόντους ενώ 21 πόντους και 9 ασίστ πρόσθεσε ο Τζίμι Μπάτλερ.

Έτσι λοιπόν τα ζευγάρια των playoffs στην Ανατολική Περιφέρεια διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Μιλγουόκι – Μαϊάμι ή Τορόντο ή Σικάγο

2. Βοστώνη – Ατλάντα

3. Φιλαδέλφεια – Μπρούκλιν

4. Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη

* Ο νικητής του 1 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 4 κι ο νικητής του 2 θα παίξει με τον νικητή του 3 στα ημιτελικά της Ανατολής.

Τα ζευγάρια των playoffs στη Δυτική Περιφέρεια διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Ντένβερ – Μινεσότα ή Νέα Ορλεάνη ή Οκλαχόμα Σίτι

2. Μέμφις – Λέικερς

3. Σακραμέντο – Γκόλντεν Στέιτ

4. Φοίνιξ – Κλίπερς


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023, 09:55

ΠΗΓΗ