Η δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά, στη Μάνδρα «ήταν ενέδρα θανάτου», σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, προσθέτοντας ότι «το έχουμε ξαναδεί αυτό και με την περίπτωση του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, ότι τον σκότωσαν την ημέρα που δεν είχε μαζί του ασφάλεια».

Τον 59χρονο γάζωσαν άγνωστοι με 15 σφαίρες καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το αν υπήρχαν προσωπικές διαφορές ή αν είναι πρόκειται για άλλη μία εκτέλεση της νύχτας, καθώς το θύμα είχε ποινικό παρελθόν

«Το ζήτημα», συνεχίζει ο κ. Καλλιακμάνης, «είναι αν του έριξαν όταν ήταν εν κινήσει, αν τον σταμάτησαν βάζοντάς του μπροστά ένα εμπόδιο και μετά του έριξαν, γιατί εκεί ακριβώς στο σημείο δεν υπάρχει κάμερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν επιχειρηματία «ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις ομάδες ποδοσφαιρικές, ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες. Είχε ποινικό παρελθόν με διάφορα πράγματα, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα».

«Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, αλλά αυτήν την στιγμή ήταν καθαρός, δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό. Είχε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρίες με φορτοεκφορτώσεις, ασχολιόταν με το εμπόριο κρεάτων».

Όσο για το καμμένο όπλο, ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι «θα μπορούσε να είναι και το όπλο που το θύμα είχε μαζί του για προστασία» και συμπλήρωσε ότι τα όπλα αυτά κάποιες φορές είναι απ’ έξω, αλλά σε άλλες περιπτώσεις οι εκτελεστές είναι ντόπιοι, εγχώριοι, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις καθώς η αστυνομική έρευνα είναι στην αρχή της.

«Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες και διακίνηση μεταναστών» όσον αφορά το ποινικό παρελθόν του θύματος, λέει ο κ. Καλλιακμάνης

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας στρέφονται σε προσωπικές κι επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου επιχειρηματία.

«Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας. Όπως έγινε με καλάσνικοφ, με αυτόν τον τρόπο, αν είναι το ίδιο όπλο που τον σκότωσαν με αυτό που το πέταξαν μέσα για να καεί. Πιο πολύ παραπέμπει σε νύχτα», λέει ο κ. Καλλιακμάνης.

Η δολοφονία της συζύγου του

Ο κ. Καλλιακμάνης εκτίμησε ότι οι δύο υποθέσεις μπορεί να συνδέονται.

«Το 2018 είχαν δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του έξω από το σπίτι της όταν γύρναγε από το καζίνο. Τότε είπαν ότι είναι ληστεία, δεν υπήρξε κάτι άλλο. Της είχαν πάρει το Ρόλεξ, δεν της είχαν βρει λεφτά. Είναι περίεργη υπόθεση. Λέγανε πολλά για τη γυναίκα του. Μπορεί να συνδέονται οι δύο υποθέσεις γιατί οι ληστές και δολοφόνοι της γυναίκας του δεν πιάστηκαν ποτέ» σημειώνει.

»Από ό,τι φαίνεται, το όπλο που βρέθηκε μέσα ήταν το όπλο της δολοφονίας. Δεκαπέντε σφαίρες είναι μία γεμιστήρα. Αυτά τα πιστόλια και τα όπλα των εκτελεστών είναι είτε πληρωμένα από έξω και κάποιες φορές είναι ντόπιοι. Θα το δούμε, είναι νωρίς, γίνεται μια μεγάλη έρευνα, προσπαθούν να βρουν στοιχεία από κάμερες και ό,τι στοιχείο υπάρχει εκεί κοντά. Να δούμε αν συνδέεται με άλλες δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα», καταλήγει.



ΠΗΓΗ