Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, 09:51

Zougla Newsroom

Κοιμόταν επί μήνες στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου για να προσέχει τα παιδιά του! 

Μια απίστευτη ιστορία έζησε ένας πατέρας και τα δυο του παιδιά. Ο πατέρας κυνήγησε την επιμέλεια των παιδιών του που ζούσαν κάτω απο άθλιες συνθήκες -όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο- με τη μητέρα τους.

Τα παιδιά ήταν παραμελημένα. Τα εγκατέλειπε μέσα στο σπίτι για ώρες και όλα αυτά ενώ η μητέρα είχε την αποκλειστική επιμέλεια μετά το διαζύγιο που πήραν πριν από 7 χρόνια! 

Μετά από έξι χρόνια δύσκολου και ασταμάτητου αγώνα, ο πατέρας κατάφερε να πάρει οριστική αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του, δεκαέξι και έξι χρονών. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ σε πρώτη φάση την προσωρινή επιμέλεια είχε η μητέρα, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, το δικαστήριο ανέτρεψε την κατάσταση και την έδωσε στον πατέρα. Η δε οριστική  απόφαση επί της αγωγής επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο το νέα κατάσταση με την οποία τα μόνα κερδισμένα είναι τα δύο παιδιά. 

Είναι δε πρωτοφανές ότι το δικαστήριο δεν έδωσε  ούτε μια μέρα επικοινωνία της μητέρας με τα παιδια!

Το σκεπτικό της απόφασης παρουσιάζει γεγονότα που αποδείχθηκαν στο ακροατήριο και οι λεπτομέρειες σοκάρουν..

Η μητέρα σε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο εντός όσο και εκτός γάμου παρουσίαζε αποκλίνουσα συμπεριφορά που έφτανε πολλές φορές στα όρια παρανοητικότητας. Για παράδειγμα δεν έδινε φαγητό στα παιδιά της αλλά και ούτε αφηνε τον πατέρα να το κάνει, εξαφανιζόταν για ώρες από το σπίτι, είτε μέρα, είτε νύχτα και τα άφηνε μόνα – έβγαζε δε το τηλέφωνο από την πρίζα για να μη ξέρει κανείς τίποτα, το σπίτι ήταν γεμάτο κατσαρίδες και βρωμιές. Κατά περιόδους εξαφάνιζε τα έπιπλα από το σπίτι και κοιμόντουσαν όπου να ναι.

Ο πατέρας ο οποίος είναι επιστήμονας υγείας, μάταια προσπαθούσε να σημαζέψει την κατάσταση. Από ένα σημείο και μετά, η μητέρα δε του επέτρεπε την είσοδο στο σπίτι απειλώντας τον υστερικά. 

Ένα σημαντικό μερος της ιστορίας είναι οι φόβοι που είχαν δημιουργηθεί στον πατέρα ο οποίος για να είναι κοντά στα παιδιά κοιμότανε στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι ώστε να είναι σε ετοιμότητα μήπως και συμβεί κάτι.

Το 2017 απελπισμένος, αποφάσισε να απευθυνθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες,  τα πράγματα πήραν το δρόμο τους καθως κινήθηκε παρουσιάζοντας στοιχεία και υλικό ώστε να φθάσει στην λυτρωτική απόφαση για τον ίδιο και τα παιδια του! 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023, 09:53

ΠΗΓΗ