Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 18:48

Προβλήματα υπάρχουν σήμερα στην Πορτογαλία στην αποκομιδή των σκουπιδιών, τη λειτουργία των σχολείων, τα νοσοκομεία, τις οικονομικές υπηρεσίες λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιείται με αίτημα «άμεσες αυξήσεις μισθών», ανακοίνωσαν τα συνδικάτα.

«Η δυσαρέσκεια είναι γενική», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συντονιστής του Κοινού Μετώπου Συνδικάτων Δημόσιου Τομέα Σεμπαστιάο Σεντάνα, ζητώντας «άμεσες απαντήσεις» από την κυβέρνηση.

Οι απεργοί ζητούν επίσης «να μπει φρένο στις τιμές των βασικών προϊόντων», προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, καθώς και «να φορολογηθούν τα υπερκέρδη» των μεγάλων επιχειρήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικάτων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία ξεκίνησαν τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, με τις υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ενώ σχολεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

Μερική απεργία έχουν κηρύξει και οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους εδώ και μία εβδομάδα. Περίπου 50 δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν από τα μεσάνυκτα ως τις 08:00 το πρωί, τοπική ώρα.

Εξάλλου αύριο Σάββατο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη εθνική διαδήλωση στη Λισαβόνα με αίτημα «τη γενική αύξηση των μισθών και των συντάξεων».

ΕΜ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023, 18:48

ΠΗΓΗ