Δριμεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την ανάρτησή του περί «ατζέντας Ισλαμαμπάντ», εξαπολύουν πηγές της Νέας Αριστεράς κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη ρητορική του αυτή «συμβάλει στη νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου».

Όπως τονίζουν, «σε μια περίοδο που σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά επελαύνει και επιβάλλει την ατζέντα της, καθήκον των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών κομμάτων και πολιτών είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων.

Αυτές τις μέρες στην Γαλλία ο Μακρόν νομοθετεί το αντιμεταναστευτικό και ρατσιστικό πρόγραμμα της Λεπέν και της Γαλλικής ακροδεξιάς. Στη Γερμανία το ακροδεξιό AfD κερδίζει διαρκώς έδαφος όσο οι χριστιανοδημοκράτες υιοθετούν το πρόγραμμα του».

«Υιοθετεί τη λογική της ΝΔ»

Από τη Νέα Αριστερά, επισημαίνεται επίσης ότι «στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει τα ακραία και συντηρητικά ακροατήρια. Εξάλλου ο πρωθυπουργός, που πολιτεύτηκε ενσωματώνοντας την πιο σκληρή ακροδεξιά ατζέντα την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπήρξε ο πρώτος διδάξας. Η ΝΔ έστησε την στρατηγική της πάνω στην λογική του ηθικού πανικού και του φόβου πάνω και στο ζήτημα των μεταναστών εργατών.

«Συμβάλει στην νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου»

Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει συμβάλει τα μέγιστα στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών συνθηκών και στην γιγάντωση του προβλήματος έλλειψης εργατικών χεριών στην περιφέρεια και στην κατασκευή.

Η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για «ατζέντα Ισλαμαμπάντ» και “500.000 Πακιστανούς” που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτή την κρίσιμη οπτική από την μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στην νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του, με τίτλο «Ατζέντα Ισλαμαμπάντ», ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρεται στην υπόθεση της φερόμενης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν για τον ερχομό 500.000 εργατών στη χώρα ώστε να δουλέψουν στον τομέα των κατασκευών.

Ρωτά ξανά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εάν συζήτησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για τους 500.000 εργάτες με τον Πακιστανό υπουργό, και εάν είχε την εξουσιοδότηση από τον ίδιο να το κάνει.

Παράλληλα αναφέρει ότι η κυβέρνηση είπε «ψέματα στους ελεύθερους επαγγελματίες, ψέματα για τις υποκλίσεις στον Ερντογάν» και «τώρα, ψέματα και για την Ατζέντα Ισλαμαμπάντ».



ΠΗΓΗ