Σε συνέντευξη του, ο Γιάννης Μπούγας ανέφερε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο έχει περάσει ήδη από το υπουργικό συμβούλιο. Ο υφυπουργός δικαιοσύνης ανακοίνωσε την απόφαση του επικαλούμενος λόγους συνείδησης.

Συγκεκριμένα, ο Μπούγας δήλωσε στον REAL FM ότι «Η προσωπική μου απόφαση, είναι μάλλον να απέχω από τη διαδικασία», ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για θέμα συνείδησης και νομικής στάθμισης των πραγμάτων και πως η άποψη της Εκκλησίας δεν είναι ο κύριος παράγοντας που επηρέασε τη βούλησή του.

«Πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο

Εν μέσω διαφωνιών πέρασε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από το Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ρύθμιση επιδιώκει την ισοτιμία όλων των πολιτών.

Ανέφερε δε ότι «Ακούστηκαν όμως και φωνές που δεν είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα, κυρίως των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν επιτέλους να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ, απαλλαγμένοι από το φόβο ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους δεν θα καταλήξει στον άλλο γονέα αλλά θα βρεθεί σε κάποιο ίδρυμα».

Ξεκαθάρισε ότι θα απέχει ο Βορίδης

Κατά την διάρκεια του υπουργικού, ο Μάκης Βορίδης κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό ξεκαθάρισε ότι θα απέχει.

Μάκης Βορίδης: «Διαφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο και κατά τη γνώμη μου από το Σύνταγμα πηγάζει μια έννοια της οικογένειας που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και θα απέχω από την ψηφοφορία.»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαίρομαι που και οι διαφωνίες εκφέρονται με δομημένο τρόπο. Δεν θα μπω στα νομικά ζητήματα, διότι είναι θέμα ισότητας, συμπερίληψης και ελευθεριών.»

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ