Καρέ καρέ εξετάζουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο ντοκουμέντα από τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου βενζίνης που κατέγραψαν όλη τη σκηνή της μαφιόζικης δολοφονίας του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Εκτός από τους δύο δράστες – εκτελεστές, η εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με τουλάχιστον ένα άτομο να έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Νέο βίντεο

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το in, πρόκειται για ένα άτομο που έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του σε βίντεο πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση.

Εικάζεται ότι πρόκειται για τσιλιαδόρο και το άτομο που ίσως να ενημέρωνε τους εκτελεστές για τις κινήσεις του θύματος.

Οι κινήσεις του τσιλιαδόρου

Στο βίντεο φαίνεται στο απέναντι πεζοδρόμιο αρχικά να κινείται αργά και να κοντοστέκεται βλέποντας τον 44χρονο έξω από το αυτοκίνητό του.

Οταν ο 44χρονος μπαίνει μέσα στο όχημα, το συγκεκριμένο άτομο επιταχύνει τον βηματισμό του.

Όταν φτάνει το όχημα των εκτελεστών, το άτομο βρίσκεται πίσω από το λευκό βανάκι και προχωρά βγαίνοντας εκτός πλάνου.

Όταν οι δράστες έχουν αρχίσει τους πυροβολισμούς το άτομο έχει προχωρήσει και δεν φαίνεται στο πλάνο.

Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά επιστρέφει και φαίνεται σαν να κρύβεται πίσω από το άσπρο βαν παρακολουθώντας την επίθεση των δραστών.

Παραμένει εκεί για λίγα δευτερόλεπτα και φεύγει τρέχοντας γυρνώντας πίσω από εκεί που είχε ξεκινήσει.

Σε ένα άλλο βίντεο που έχει καταγραφεί η διαφυγή του οχήματος, εμφανίζεται ένα άτομο να τρέχει και εξετάζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο

Επαγγελματίες εκτελεστές

Από τις κινήσεις των δύο εκτελεστών οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για επαγγελματίες που γνώριζαν ακριβώς τις έπρεπε να κάνουν και με απόλυτη ψυχραιμία. Ακόμα και όταν του πέφτει ο γεμιστήρας στον έναν εκτελεστή, παρά τις βιαστικές κινήσεις τον μαζεύει και συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Ενώ στο τέλος ανοίγει και την πόρτα του οχήματος και ρίχνει τις χαριστικές βολές στο θύμα με ένα δεύτερο πιστόλι που βγάζει μέσα από το γιλέκο του.

Δεν αντέδρασε

Όσον αφορά το θύμα, προκαλεί εντύπωση γιατί δεν φαίνεται καμία αντίδραση ή προσπάθεια διαφυγής.

Εικάζεται ότι λόγω της θωράκισης είχε κάποια δευτερόλεπτα να βάλει μπροστά το όχημα και να μετακινηθεί αποφεύγοντας τον καταιγισμό των πυροβολισμών.

Ίσως κάτι να του απέσπασε την προσοχή, όπως το κινητό τηλέφωνο και να αιφνιδιάστηκε πλήρως.

Επίσης ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η πόρτα του θωρακισμένου οχήματος δεν είχε κλειδώσει και την άνοιξε ο δράστης δίνοντας τις χαριστικές βολές στο θύμα.

Ο 44χρονος είχε πάνω του ένα πιστόλι Glock ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε ένα καλάσνικοφ και πολλές σφαίρες.



ΠΗΓΗ