Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:25

Ο Φιλίπ Τρουσιέ είναι και με τη… βούλα ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Βιετνάμ, την οποία θα προσπαθήσει να οδηγήσει στα τελικά του Μουντιάλ του 2026. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε σήμερα την πρόσληψη του Γάλλου τεχνικού, ο οποίος δήλωσε ότι στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η ιστορική πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα συνδιοργανώσουν Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς και Μεξικό.

«Η διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 48 ομάδες (για τη διοργάνωση του 2026) είναι μια ευκαιρία για το Βιετνάμ. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο 67χρονος προπονητής, ο οποίος διαδέχεται στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Νοτιοκορεάτη Χανγκ-σέο Παρκ.

Ο Τρουσιέ έχει εργαστεί σε αρκετές εθνικές ομάδες τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες, κυρίως στην Αφρική (Ακτή Ελεφαντοστού, Νιγηρία, Μπουρκίνα Φάσο, Νότια Αφρική, Μαρόκο) και στην Ασία (Κατάρ, Ιαπωνία). Κατά τη θητεία του στον πάγκο της Ιαπωνίας οδήγησε τους «μπλε σαμουράι» στην κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο Ασίας του 2000, καθώς και στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ του 2002, το οποίο η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» συνδιοργάνωσε με τη Νότια Κορέα.

Η εθνική ομάδα του Βιετνάμ βρίσκεται στην 96η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, ενώ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελικά Μουντιάλ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, 17:26

ΠΗΓΗ