Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

Ο Alex Rins πήρε μια εκπληκτική νίκη στην COTA, μετά την πτώση του Francesco Bagnaia που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Francesco Bagnaia έκανε μια καλή εκκίνησης και έστριψε πρώτος, παρά την προσπάθεια του Rins να πάρει την εσωτερική. 

Πιο πίσω, ο Jorge Martin έχασε το μπροστινό, βουτώντας στην εσωτερική του Alex Marquez και συμπαρέσυρε τον αναβάτη της Gresini Racing, βγάζοντας και τους 2 εκτός αγώνα.


Καθώς ο Bagnaia συνέχισε να προηγείται παρά την πίεση του Rins, ένα άλλο μεγάλο όνομα έπεσε στον πρώτο γύρο καθώς ο Aleix Espargaro έχασε το μπροστινό της Aprilia του στη 12η στροφή.

Ο Jack Miller κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση, ενώ ο Luca Marini (που ήταν πριν τρίτος) έχασε άλλη μια θέση από τον Fabio Quartararo. 

Στον τρίτο γύρο, o Miller έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και άρχισε να πλησιάζει τους Rins και Bagnaia, με τον Rins να απαντάει και αυτός με ταχύτερο γύρο και να κλείνει τη διαφορά που είχε δημιουργήσει για λίγο ο Bagnaia. 


Πιο πίσω, ο Maverick Vinales έκανε πολύ κακή εκκίνηση, αλλά είχε πολύ καλό ρυθμό και άρχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη, περνώντας τους Brad Binder και Miguel Oliveira, ενώ ο Miller τελικά πίεσε και έπεσε στον έβδομο γύρο, ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση. 

Αρχίζοντας τελικά να απομακρύνεται από τον Rins, όπως έκανε στον αγώνα Sprint, ο Bagnaia έκανε ένα ακόμη τεράστιο λάθος. Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, για δεύτερη φορά σε δύο αγώνες, έχασε το μπροστινό και έπεσε, με τον Rins να κληρονομεί την πρώτη θέση. 

Πίσω από τον Rins, ο Luca Marini είχε αρχίσει να πιέζει τον Quartararo για τη δεύτερη θέση, ενώ είχαμε έγιναν 3 σερί πτώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι Joan Mir, Brad Binder και Takaaki Nakagami βρέθηκαν στις αμμοπαγίδες της Circuit of The Americas, με τον Binder να ανεβαίνει και πάλι στη μοτοσυκλέτα του. 

Ο Marini τελικά κατάφερε να περάσει τον Quartararo στην πίσω ευθεία με 8 γύρους να απομένουν και άνοιξε λίγο τη διαφορά. Ο Rins μπροστά χαλάρωσε λίγο το ρυθμό του, με την διαφορά να κλείνει λίγο κάτω από 2 δευτερόλεπτα, όμως στους τελευταίους γύρους τον ανέβασε ξανά και έφτασε άνετα στη γραμμή του τερματισμού πρώτος, παίρνοντας την πρώτη νίκη της Honda από το Grand Prix της Emilia Romagna το 2021.


Ο Marini πήρε το παρθενικό του βάθρο με τη δεύτερη θέση, ενώ μετά την απογοήτευση του Sprint, ο Quartararo ανέβηκε στο βάθρο, παίρνοντας την 3η θέση. 


Ο πολύ καλός ρυθμός του Vinales τον έφερε στην 4η θέση, μπροστά από τον Miguel Oliveira. O επικεφαλής της βαθμολογίας, Marco Bezzecchi, τερμάτισε έκτος, έχοντας πίσω του τον Johann Zarco. Την δεκάδα συμλήρωσαν οι Franco Morbidelli, Fabio Di Giannantonio και Augusto Fernandez.

ΠΗΓΗ