Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 17:52

Νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προβλέπει ο μέσος όρος των ευρημάτων των τελευταίων δέκα δημοσκοπήσεων που έγιναν τον Απρίλιο στην Τουρκία, επιβεβαιώνοντας τα ανάλογα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών.

Ο μέσος όρος του ποσοστού που λαμβάνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, μετά και την κατανομή αναλογικά των αναποφάσιστων φτάνει το 47,5%, έναντι του 44,4% του Ερντογάν, ενώ επιβεβαιώνεται και πάλι ο ρυθμιστικός ρόλος του τρίτου υποψηφίου, Μουχαρέμ Ιντζέ που παίρνει ποσοστό 6%, αλλά η τάση όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, είναι τα εκλογικά του ποσοστά να πιέζονται.

Από τις δέκα αυτές δημοσκοπήσεις, που μπήκαν στο «μικροσκόπιο} του Euronews, ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίζεται νικητής στις οκτώ (Metropoll, Gezici, ORC, ALF, MAK, Aksoy, AR-G, Yöneylem), ενώ μόνο στις δύο επικρατεί ο Ερντογάν (Optimar ve SONAR). Η μία μάλιστα έρευνα (Gezici) προβλέπει νίκη του Ερντογάν από τον πρώτο γύρο.

Ο πρόεδρος της εταρείας δημοσκοπήσεων ΜΑΚ, Μεχμέτ Αλί Κουλάτ, μιλώντας στο Haberturk, ανέφερε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων είναι στο 3% υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, με την ψαλίδα συνεχώς να μικραίνει το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος τόνισε ότι εισερχόμενοι πλέον στην τελική ευθεία, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα είναι πιο αξιόπιστα, καθώς τα κόμματα έχουν ξεκαθαρίσει τις λίστες των υποψηφίων και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τις εκλογικές συμμαχίες.

Πηγή: ertnews


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023, 17:52

ΠΗΓΗ