Ικανοποιημένος από τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία. Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε ότι πρέπει «να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι θα είναι μακριά σεζόν», ενώ υπενθύμισε πως τη νέα περίοδο αρχίζει μια καινούρια προσπάθεια, καθώς υπογράμμισε ότι «πάλι ξεκινάμε από το μηδέν».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, ο Αργεντινός τεχνικός είπε ότι «η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις, αλλά επέλεξαν να πάνε σε άλλα μέρη», ενώ τάχθηκε υπέρ της απόκτησης παικτών που θα είναι ανταγωνιστικοί και θα κάνουν τη διαφορά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ πάντα συμφωνώ με την ιδέα να μην φέρουμε κάποιον, μόνο για να λέμε ότι φέραμε».

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στην απολογιστική συνέντευξη:

– Ολοκληρώθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είδατε αυτά που περιμένατε και ποιο ήταν το πρότζεκτ εξέλιξης;

«Μπορέσαμε και αναπτύξαμε-βελτιώσαμε πράγματα σε όλες τις προπονήσεις με όλα: τις αποστάσεις, τα μέτρα, τα χιλιόμετρα, όπως εγώ προσωπικά σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνουμε. Καταφέραμε και πετύχαμε τη μεθοδολογία δουλειάς που είχα σκεφτεί. Είναι μια παρόμοια προετοιμασία με την περασμένη χρονιά. Οι διεθνείς ενσωματώθηκαν πολύ καλά, αλλά θα υπάρχουν δυνατές προπονήσεις και στην Αθήνα, καθώς σίγουρα μας λείπουν κάποια πράγματα. Αλλά πραγματικά, μου άρεσε η διάθεση των παικτών και φάνηκε από τον τρόπο δουλειάς, το πώς βοήθησαν όλοι στην ομάδα, ακόμα και από το επιτελείο, που είναι πολύ βασικό για εμένα».

– Αυτό που βλέπαμε πέρυσι άρεσε σε όλους. Να το περιμένουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια, ταχύτητα και ένταση φέτος;

«Μπορώ να εγγυηθώ κάτι παρόμοιο. Αν κάνουμε το ίδιο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια πράγματα, σίγουρα θα είναι εξαιρετικό και για εμάς. Όταν έχεις κερδίσει κάποια πράγματα, δεν είναι εύκολο να έχεις ίδια απόδοση. Γι’ αυτό είπα και σε προηγούμενες δηλώσεις, ότι εγώ έχω κλείσει το βιβλίο του νταμπλ και το μόνο που επιθυμώ να σκέφτονται οι παίκτες, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτομαι εγώ, δηλαδή πάντα να θέλουμε κάτι παραπάνω. Και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε ταπεινοί και ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι θα είναι μακριά σεζόν. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε όλοι ότι πάλι ξεκινάμε από το μηδέν».

– Ποια στοιχεία θέλετε να προσθέσετε και ποια να διορθώσετε;

«Πλέον, πρέπει να χαλαρώσουμε τη δουλειά. Πλέον, δεν θα κάνουμε διπλές προπονήσεις, θα γίνεται μία προπόνηση την ημέρα, γνωρίζοντας ότι κάθε ένας επιστρέφει στο σπίτι του. Είμαστε σε εποχή καλοκαιριού, χρειαζόμαστε όλοι και λίγη επιπλέον ξεκούραση, οπότε θεωρώ ότι η εξυπνάδα του καθενός θα είναι σημαντική για να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που έγινε στην Ολλανδία, χαρούμενος για τις προπονήσεις, για την εικόνα στους αγώνες που δώσαμε και σίγουρα φαίνεται ότι υπάρχει μια ιδέα που διατηρείται».

– Την ΑΕΚ τη γνωρίζουν πλέον οι αντίπαλοι. Σας αγχώνει ότι ίσως επιχειρήσουν να σας αντιγράψουν; Τι ρόλο παίζει στο σχέδιο σας αυτό;

«Εγώ προσωπικά θέλω να συνεχίσουμε τη δουλειά που ζητάμε από τους παίκτες να κάνουν και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν οι αντίπαλοι, τους οποίους πάντα μελετώ και σέβομαι, πάνε να μας αντιγράψουν, τότε αυτό είναι καλό. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να αντιγράψω κανέναν, όταν μιμείσαι είσαι κενός από συναισθήματα, προσωπικά δεν μπορώ να το δω έτσι».

– Η στόχευση της ερώτησης είχε να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ίσως προσαρμόζονται στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

«Αυτό μπορεί να ισχύει, είναι αλήθεια, αλλά δεν με ανησυχεί. Έχει να κάνει με τη δική μας δουλειά μέσα στο γήπεδο. Αν το καλοσκεφτούμε, στα παιχνίδια των πλέι οφ και του Κυπέλλου, αντιμετωπίσαμε τους ίδιους αντιπάλους και εμείς παίζαμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Επίσης δεν θα μας αναλύουν μόνο εκείνοι, θα τους αναλύουμε και εμείς».

– Στα μεταγραφικά, εκτός από τον Πισάρο, εμείς αναφέρουμε και για στόπερ. Συνιστά και για εσάς μια προτεραιότητα ο κεντρικός αμυντικός;

«Ήμασταν σε συζητήσεις με πολλούς παίκτες, η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις, αλλά επέλεξαν να πάνε σε άλλα μέρη. Εγώ πάντα συμφωνώ με την ιδέα να μην φέρουμε κάποιον μόνο για να λέμε ότι φέραμε. Γιατί πάντα μου αρέσει να φτιάχνω έναν παίκτη, για παράδειγμα στο φιλικό με την Σαχτάρ είδαμε έναν νεαρό να συμμετέχει στην ομάδα και επίσης εγώ ξεκάθαρα μπορώ να έχω έναν παίκτη και να τον χρησιμοποιήσω σε δύο θέσεις. Έχω συζητήσει με τη διοίκηση, έχουμε μόνιμη επικοινωνία, οπότε, αν έρθει ένας ποδοσφαιριστής, να είναι έτοιμος, ανταγωνιστικός. Αν είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο ή μπορεί να μην είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα, προτιμώ να χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες παίκτες. Θεωρώ ότι το κλαμπ και εγώ πιστεύουμε ότι οι παίκτες που θα έρθουν και θα κληθούν να παίξουν, θα πρέπει να είναι δύσκολο να παίξουν στην ΑΕΚ. Να είναι δηλαδή ανταγωνιστικοί».

– Είδαμε γενικά πληρότητα, είδαμε εντυπωσιακή εικόνα με τη Σαχτάρ, έρχονται και οι μεταγραφές… Αρκετοί αναρωτιούνται ποιος θα πρωτοπαίξει;

«Απομένουν άλλες τρεις εβδομάδες, σε αυτό το διάστημα θα παρατηρώ τα πάντα, ακόμη και τον τρόπο που… αναπνέουν οι παίκτες. Τα παρατηρώ όλα, τα σημειώνω όλα, αυτός είναι ο ανταγωνισμός που θέλω να έχω. Ο πρώτος που θα κάνει λάθος θα είμαι εγώ, γιατί εγώ παίρνω τις αποφάσεις και επιλέγω αυτούς που θα αγωνιστούν, αλλά όποιος καταφέρει να επιλεχθεί, τότε θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατά τη θέση του, τους χρειάζομαι να είναι όλοι καλά όπως και πέρυσι, καθώς όλοι συμμετείχαν στα παιχνίδια».

– Χωρίς να μας πείτε ονόματα -εκτός αν θέλετε- στην επαφή που έχετε με τη διοίκηση, έχετε ενημέρωση αν την επόμενη εβδομάδα ή στις επόμενες δέκα ημέρες θα έρθει ένας ή και δύο παίκτες;

«Δεν ξέρω να αναφερθώ σε μέρες, είμαστε σε αναζήτησή έτσι ώστε να ενισχύσουμε την ομάδα με κάτι καλό. Αλλά επαναλαμβάνω είμαι ευτυχής για τους παίκτες που έχω».

– Πριν κάποιες εβδομάδες ο κ. Μελισσανίδης είπε για 4-5 μεταγραφές, είναι κοντά στον αριθμό που συμφωνείτε και εσείς;

«Αν συμφωνεί και ο ίδιος ο κ. Μελισσανίδης… (γέλια)».

– Είδαμε τον Λιβάι να κόβει την άδεια του και να έρχεται στην Ολλανδία. Να περιμένουμε και από τον Πινέδα κάτι παρόμοιο;

«Σίγουρα αυτό που χρειαζόμαστε είναι να επιστρέψει γρήγορα, γιατί το κλαμπ επένδυσε πολλά χρήματα στον Πινέδα. Έχει χρόνο για να κάνει διακοπές. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που τελειώνει πολύ σύντομα, μετά έχεις αρκετό χρόνο για διακοπές».

– Έναν χρόνο μετά, από τότε που κάνατε τον Λιβάι σέντερ-φορ, αισθάνεστε δικαιωμένος με την πρόοδο του παίκτη; Και αν έχετε κάποιο άγχος, μήπως πωληθεί…

«Η απόφαση που είχα πάρει ήταν απόλυτα σωστή, καθώς πήραμε πρωτάθλημα και ήταν ο πρώτος σκόρερ μας. Όχι στο άγχος περί πώλησης: Μελισσανίδης… (γέλια)».

ΠΗΓΗ