Ο Marco Troper, γιος της πρώην διευθύνουσας συμβούλου του YouTube, Susan Wojcicki, πέθανε σε ηλικία 19 ετών, ανέφερε το People, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Ο πρωτοετής φοιτητής του UC Berkeley βρέθηκε νεκρός στον κοιτώνα του στην πανεπιστημιούπολη την Τρίτη, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του σχολείου στην εφημερίδα.

Ο Troper βρέθηκε αναίσθητος την Τρίτη στο συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών Clark Kerr Campus περίπου στις 4:23 μ.μ. τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του UC Berkeley, Janet Gilmore, στο NBC. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Μπέρκλεϊ ανταποκρίθηκε στο συγκρότημα και επιχείρησε «σωτήρια μέτρα», αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του επί τόπου.

Ναρκωτικά η αιτία θανάτου;

Ενώ αστυνομικές πηγές είπαν στο People ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη, η γιαγιά του Troper, Esther Wojcicki, δήλωσε στο SFGATE ότι η οικογένεια πιστεύει ότι ο έφηβος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

«Κατάπιε ένα φάρμακο και δεν ξέρουμε τι περιείχε. … Ένα πράγμα που γνωρίζουμε, ήταν ένα ναρκωτικό», είπε στο SFGATE, αποκαλώντας τον εγγονό της «στοργικό» και «μαθηματική ιδιοφυΐα».

Ο Wojcicki δήλωσε στο πρακτορείο ότι μια τοξικολογική έκθεση θα χρειαστεί έως και 30 ημέρες για να λάβει αποτελέσματα. Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών προβλέπεται να είναι 2,1% υψηλότεροι σε ολόκληρη τη χώρα τους τελευταίους 12 μήνες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του CDC.

«Ήταν όλα όσα θα μπορούσες να ευχηθείς σε έναν γιο και έναν εγγονό. Ήταν προορισμένος να κάνει τη διαφορά», ανέφερε το SFGATE Wojcicki. «Είναι σπαρακτικό».

Η Esther Wojcicki δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Business Insider για σχόλιο.

Η Σούζαν Νταϊάν Γουτσίτσκι είναι Πολωνοαμερικανίδα πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του YouTube. Ασχολείται με τον κλάδο της τεχνολογίας για πάνω από 20 χρόνια.

Η Γουτσίτσκι συμμετείχε στην ίδρυση της Google και έγινε η πρώτη διευθύντρια μάρκετινγκ της Google το 1999. Αργότερα ηγήθηκε της διαδικτυακής διαφημιστικής επιχείρησης της εταιρείας και τέθηκε επικεφαλής της αρχικής υπηρεσίας βίντεο της Google. Αφού παρατήρησε την επιτυχία του YouTube, η Γουτσίτσκι πρότεινε την εξαγορά του YouTube από την Google το 2006. Υπηρέτησε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του YouTube από το 2014 έως το 2023.

Πηγή ΟΤ



ΠΗΓΗ