Όπως κάθε χρόνο όταν πλησιάζουμε στο τέλος του έτους ή στην αυγή του επόμενου, έρχονται στο φως προφητείες ανθρώπων όπως η Μπάμπα Βάνγκα ή ο Νοστράδαμος που μπορεί να έχουν πεθάνει χρόνια, αλλά πιστεύεται πως είχαν το χάρισμα να προβλέπουν το μέλλον και οι «προφητείες» τους συγκεντρώνουν φανατικούς οπαδούς.

Με μόλις λίγες ώρες μέσα στο 2024 ο Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555 πιστεύεται πως πέτυχε μία ακόμα τρομακτική πρόβλεψη.

Οι οπαδοί του Νοστράδαμου επίσης υποστηρίζουν ότι η πρόβλεψη για «ξηρή γη» θα μπορούσε να αναφέρεται στη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση

Παρόλο που οι στίχοι του Νοστράδαμου είναι υπερβολικά ασαφείς, οι «προφητείες» του συγκεντρώνουν φανατικούς οπαδούς που του έχουν πιστώσει ότι προέβλεψε τα πάντα, από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι τον COVID-19. Έτσι  με τον ερχομό του 2024 του πιστώθηκε και η πρόβλεψη του τρομακτικού και φονικού σεισμού των 7,5 Ρίχτερ που χτυπήσαν την Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά.

Η «προφητεία»

Περιγράφοντας τις προβλέψεις του για το 2024 σύμφωνα με τη New York Post, ο Νοστράδαμος έγραψε: «Η ξηρή Γη θα γίνει πιο ξηρή και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες»,

Οι οπαδοί του εκτίμησαν ότι αυτός ο στίχος μπορεί να αναφερόταν στον σεισμό των 7,5 βαθμών που έπληξε τις δυτικές ακτές της χώρας γύρω στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 48 ανθρώπους, ανατρέποντας κτίρια και προκαλώντας τσουνάμι ύψους 3 μέτρων.

Σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι των παράκτιων κοινοτήτων κατέφυγαν σε υψηλότερα σημεία καθώς τα κύματα έπλητταν τις ακτές, παρασύροντας σπίτια και αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περίπου 120 περιπτώσεις ανθρώπων που περιμένουν διάσωση, ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι οπαδοί του Νοστράδαμου επίσης υποστηρίζουν ότι η πρόβλεψη για «ξηρή γη» θα μπορούσε να αναφέρεται στη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει έξαρση των ξηρασιών και των πυρκαγιών παγκοσμίως.

Το περασμένο έτος ήταν επισήμως το πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο «καυτό».



ΠΗΓΗ