Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους ότι «τραμπούκισε για να εμφανιστεί στο Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη».

«Πράγματι, έκανε bullying για να μπει στην ταινία», δήλωσε ο Κολόμπους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ότι η ομάδα παραγωγής της ταινίας «με ικέτευε να κάνω μια σύντομη εμφάνιση».

Πιεστικοί;

Ο Τραμπ δήλωσε για την ταινία του 1992: «Νοίκιασαν το ξενοδοχείο Plaza στη Νέα Υόρκη, το οποίο μου ανήκε τότε. Ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν ήθελα να το κάνω. Ήταν πολύ καλοί, αλλά πάνω απ’ όλα πιεστικοί».

«Συμφώνησα, και τα υπόλοιπα είναι παρελθόν! Αυτή η μικρή εμφάνιση απογειώθηκε σαν πύραυλος και η ταινία είχε μεγάλη επιτυχία, και εξακολουθεί να έχει, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο κόσμος μου τηλεφωνεί κάθε φορά που προβάλλεται».

Η συνέχεια της κωμωδίας του 1990 «Μόνος στο σπίτι», το «Μόνος στο σπίτι 2» έβγαλε 359 εκατ. δολάρια (280 εκατ. λίρες) και ήταν η τρίτη ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα για το 1992.

Το 2020, ο Κολόμπους, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο ταινίες, δήλωσε στο Business Insider ότι η εμφάνιση του Τραμπ ήταν όρος για να μπορέσει να κινηματογραφήσει μέσα στο ξενοδοχείο Plaza, πέραν της καθιερωμένης αμοιβής.

Ο Τραμπ επέμενε να εμφανίζεται σε παραγωγές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις επιχειρήσεις του

«Πράγματι, έκανε bullying για να μπει στην ταινία», δήλωσε ο Κολόμπους, ο οποίος ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε: «Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Plaza είναι να είμαι στην ταινία».

Αλλά ο Τραμπ δήλωσε στην εκπομπή Truth Social αυτή την εβδομάδα: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια».

Ευθεία επίθεση

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παρουσία του έδωσε σημαντική ώθηση στην ταινία: «Αυτό το cameo βοήθησε στην επιτυχία της ταινίας, αλλά αν ένιωθαν ότι τους ασκείται bullying ή ότι δεν με ήθελαν, γιατί με έβαλαν και με κράτησαν εκεί για πάνω από 30 χρόνια; Επειδή ήμουν, και εξακολουθώ να είμαι, σπουδαίος για την ταινία, γι’ αυτό! Απλά άλλος ένας τύπος του Χόλιγουντ από το παρελθόν που ψάχνει για μια γρήγορη δόση δημοσιότητας».

Οι ταινίες «Μόνος στο σπίτι», στις οποίες ο Μακόλεϊ Κάλκιν υποδύεται ένα νεαρό αγόρι που εγκαταλείπεται κατά λάθος από την οικογένειά του και πρέπει να πολεμήσει τους διαρρήκτες που υποδύονται ο Τζο Πέσι και ο Ντάνιελ Στερν, έχουν καθιερωθεί ως χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Φωτογραφία: YouTube

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Πέσι θυμήθηκε την εμπειρία του γυρίσματος της ταινίας ως μια εντυπωσιακή εμπειρία «αυθορμητισμού και δημιουργικότητας». Επίσης θυμήθηκε ότι «έπαθα σοβαρά εγκαύματα στην κορυφή του κεφαλιού μου» σε μια σκηνή όπου το καπέλο του χαρακτήρα του καίγεται.

Το 2019, κάποιοι οπαδοί του Τραμπ διαμαρτυρήθηκαν επειδή η συμμετοχή του αφαιρέθηκε από τη ταινία που προβλήθηκε στην τηλεόραση του Καναδά. Τότε, ο Τραμπ δήλωσε ότι υποψιάζεται ότι αυτό ενορχηστρώθηκε από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, εν μέσω μιας διαμάχης μεταξύ των δύο χωρών για τους εμπορικούς δασμούς.

Ο Τραμπ ήταν διάσημος για τις cameo εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Το 2017, ο Ματ Ντέιμον υποστήριξε τον ισχυρισμό του Κολόμπους ότι ο Τραμπ επέμενε να εμφανίζεται σε παραγωγές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τις επιχειρήσεις του, λέγοντας στο Hollywood Reporter ότι τέτοια cameos συχνά αφαιρούνταν από το τελικό κόψιμο.

*Με πληροφορίες από Guardian



ΠΗΓΗ