Στην Κωνσταντινούπολη χτυπάει η «καρδιά» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς στις 22:00 (MEGA, Cosmote Sport 1) θα αρχίσει στο «Ατατούρκ» ο τελικός του Champions League, όπου θα αναμετρηθούν η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ.

Οι «πολίτες»  φιλοδοξούν  να αναρριχηθούν για πρώτη φορά στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και να γίνουν η δεύτερη αγγλική ομάδα, μετά τη συμπολίτισσά τους, Γιουνάιτεντ, που πετυχαίνει τρεμπλ, την ώρα που οι «νερατζούρι» θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο με τα… μεγάλα αυτιά για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2010.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δικαίως τον τίτλο του φαβορί σε αυτή τη μεγάλη μονομαχία με τους Ιταλούς, ωστόσο αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώσει και μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε το συγκρότημα του Ιντζάγκι έχει αποδείξει τη δυναμική του και είναι ικανό να κάνει τη… ζημιά στους νταμπλούχους Αγγλίας σε περίπτωση που το υποτιμήσουν.

Διαιτητής του καταληκτικού αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει οριστεί ο Σιμόν Μαρτσίνιακ από την Πολωνία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Κόβατς από τη Ρουμανία και στο VAR θα βρίσκεται ο Πολωνός Τόμας Βιατκόβσκι, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μπάρτος Φρανκόβσκι και τον Γερμανό Μάρκο Φριτς.

Oι ενδεκάδες των δύο φιναλίστ:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάλαντ

Ίντερ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, ΝτιΜάρκο, Τζέκο, Λαουτάρο

 


 

Διαβάστε επίσης:



ΠΗΓΗ