Δριμεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, σημειώνοντας πως «κάθε μέρα και χειρότερη αποδεικνύεται η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μετά τη στοχοποίηση, την άθλια συκοφάντηση και την τρομοκράτηση της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, σήμερα προχώρησε στο τελευταίο στάδιο επίδειξης αυταρχισμού και ισχύος».

«Προφανώς, το αστείο επιχείρημα περί ‘θλιβερών μειονοτήτων’, που δεν άντεξε ούτε 24 ώρες, μετατράπηκε σε ‘βία και καταστολή’ απέναντι σε χιλιάδες φοιτητές που προασπίζονται το δημόσιο Πανεπιστήμιο για 4η εβδομάδα», τονίζει η Κουμουνδούρου, αναφερόμενη στην εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, που είχε καταληφθεί.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης που υφίστανται μέρες τώρα χιλιάδες νέοι που υπερασπίζονται σθεναρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στο δημόσιο αγαθό της Παιδείας».

«Συντασσόμαστε με τους φοιτητικούς συλλόγους, την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και κάθε πολίτη που αντιτίθεται στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς, με αναβαθμισμένες σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία».

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και να μην καταθέσει το ν/σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας «να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, να προκηρύξει νέες θέσεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού και να καταργήσει το άδικο μέτρο της ΕΒΕ».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ