Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, 23:55

Η πλειονότητα των Γερμανών αντιτίθεται στην παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν την Τρίτη (4/4) στη δημοσιότητα.

Από τους 1.008 ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL, το 64% υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, ενώ μόλις το 28% εξέφρασε θετική άποψη. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να μην απαντήσουν.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είναι επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό. Σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ, στα τέλη Μαρτίου, είχε πει πως δεν θέλει να εμπλακεί σε μια τέτοια συζήτηση.

Η Πολωνία και η Σλοβακία έχουν ήδη παραδώσει σοβιετικής κατασκευής MiG-29 στην Ουκρανία, ενώ οι αξιώσεις του Κιέβου για προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη από τη Δύση δεν έχουν ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση και σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Το 49% εξέφρασε την αντίθεσή του έναντι 47% που την υποστήριξε. Το ποσοστό των επικριτών ήταν αισθητά υψηλότερο (72%) στο ανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο βρισκόταν υπό τον έλεγχο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την επανένωση της Γερμανίας το 1990.

Οι ερωτηθέντες ήταν επίσης διχασμένοι ως προς τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της Γερμανίας στον πόλεμο της Ουκρανίας εάν το Βερολίνο συνεχίσει να εξοπλίζει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, με το 48% να συμμερίζεται αυτήν την ανησυχία έναντι 49% που δεν θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, 23:55

ΠΗΓΗ