Την αντίδραση της οικογένειας του 31χρονου δολοφονημένου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη προκάλεσε η απόφαση αποφυλάκισης των 105 Κροατών κι Ελλήνων που είχαν συλληφθεί για τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως σημειώνει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος, δικηγόρος Αθηνών κ. Σταύρος Γεωργόπουλος «οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, »ως δια μαγείας» μετά από τέσσερις μήνες χωρίς να έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, ξαφνικά έπαψαν να είναι και αποφυλακίζονται».

«Προφανώς, αυτοί οι οποίοι ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξοπλιστούν με πολεμοφόδια και να επιτεθούν με πρωτόγονη βιαιότητα σε όσους βρίσκονταν έξωθεν του γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

«Φαίνεται πως στην περίπτωση της Ν. Φιλαδέλφειας δεν υπήρξε ούτε συνολική ευθύνη για το τραγικό συμβάν, ούτε οργάνωση, ούτε καθοδηγητές, ούτε εξοπλισμός με πολεμοφόδια» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι και οι 105 κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Με διατάξεις των ανακριτών, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση αυτή, έγιναν δεκτές οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι 102 Κροάτες, οι δύο Έλληνες και ο ένας Αλβανός κατηγορούμενος, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Όπως τονίζουν αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, συνεχίζεται το έργο τους σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του 29χρονου θύματος.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ