Η πολιτική κίνηση Ανανεωτική Αριστερά, που είναι ενταγμένη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τάσσεται υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου του γάμου των ομοφύλων και της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αφορά ακόμα μία κατάκτηση -πρακτική και συμβολική- για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισότητα όλων των πολιτών και «επομένως κινείται σε θετική κατεύθυνση, εφόσον λύνει ζητήματα για τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και φέρνει στο φως από τις σκιές και το σκοτάδι τα απλά δικαιώματά τους στη ζωή».

«Δεν είναι ωστόσο κατανοητές κάποιες ενστάσεις στο εσωτερικό της παράταξης»

Υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ιστορικά έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διεύρυνση των δικαιωμάτων και στην ισότητα με τις μεγάλες αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο μέχρι τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες και πρόσφατα από τη θέση της αντιπολίτευσης για το σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου.

«Από αυτήν την άποψη το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ορθά προσανατολίζεται στη στήριξη του νομοσχεδίου. Δεν είναι ωστόσο κατανοητές κάποιες ενστάσεις στο εσωτερικό της παράταξης στον βαθμό που βρίσκονται σε πλήρη απόσταση από τις παραδοσιακές αξίες όλων των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη. Είναι μάλιστα πιο αρνητικό να διατυπώνονται και ομοφοβικές δηλώσεις που βρίσκονται απέναντι στις προοδευτικές θέσεις της Κεντροαριστεράς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην Ανανεωτική Αριστερά συμμετέχουν στελέχη όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Πανούσης και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ