Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε χθες Τρίτη πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (Centcom).

Καταρρίφθηκαν 12 drones, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο πύραυλοι πλεύσης

Με διάφορα στρατιωτικά μέσα, μεταξύ των οποίων και αεροπλάνα, καταρρίφθηκαν 12 μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο πύραυλοι πλεύσης στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε η Centcom σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (στη φωτογραφία αρχείου από το X, επάνω, πύραυλος εκτοξεύεται από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα).

Στην ίδια ανάρτηση διευκρινίζεται ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο. Την προηγούμενη εβδομάδα επλήγη εμπορικό πλοίο, αυτή τη φορά όχι στα στενά της Ερυθράς Θάλασσας αλλά σε απόσταση διακοσίων ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ινδίας.

H επίθεση έγινε με drone, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση σύστασης της πολυεθνικής δύναμης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ