Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρεται στα νέα τιμολόγια ρεύματος που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η δημιουργία των χρωματιστών τιμολογίων (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο) βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

@kyriakosmitsotakis_Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Έκτακτο βοήθημα για θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου στα 13,5 λεπτά η κιλοβατόραμ ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε, στην ανάρτησή του, τη «στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας» και, για πρώτη φορά, σε εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά στους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός συστήνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), όπου εκεί μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τα νέα τιμολόγια ρεύματος και τους παρόχους και να επιλέξουν ό,τι τους συμφέρει καλύτερα.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ