Ένα νέο βιβλίο για τη βασιλική βρετανική οικογένεια έρχεται να ταράξει τα νερά.

Το βιβλίο Endgame του Omid Scobie, ο οποίος ασχολείται με θέματα του βρετανικού παλατιού αναμένεται να ανάψει φωτιές στη βασιλική οικογένεια.

Το «Endgame», που θα κυκλοφορήσει σήμερα, Τρίτη, υπόσχεται να «τραβήξει τις κουρτίνες και να φέρει στην επιφάνεια ένα παλάτι που βρίσκεται σε αναταραχή». Το βιβλίο επικρίνει τον βασιλιά Κάρολο ως «μη δημοφιλή βασιλιά» και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ως «διψασμένο για εξουσία διάδοχο του θρόνου». Τόσο το Μπάκιγχαμ όσο και το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το βιβλίο.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται στις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας εστιάζει στη συνέντευξη της Oprah Winfrey το 2021, με τους ισχυρισμούς ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ρωτούσε για το χρώμα του δέρματος του μωρού της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι

Ο Scobie, που βρισκόταν κοντά στη δούκισσα, είπε ότι δεν πήρε συνέντευξη από τη Mέγκαν και πως «οι Sussex δεν έχουν καμία σχέση» με το περιεχόμενο του βιβλίου. Οι εκπρόσωποι του δούκα και της δούκισσας δεν έχουν σχολιάσει τους ισχυρισμούς του βιβλίου για ίντριγκες, για τις οποίες ο Scobie είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι προκάλεσαν «ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις» μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και του μεγάλου αδελφού του, Ουίλιαμ.

«Οι κυνηγοί κουτσομπολιών είναι πιθανό να απογοητευτούν»

Ωστόσο, όσοι αναμένουν νέα σκάνδαλα παρόμοια με αυτά που προέρχονται από τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι στο βιβλίο «Spare» μάλλον θα απογοητευτούν… Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι New York Times για το νέο βιβλίο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, «οι κυνηγοί κουτσομπολιών είναι πιθανό να απογοητευτούν….», μεταδίδει το BBC.

Μεταξύ των όσων αναφέρονται στις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας εστιάζει στη συνέντευξη της Oprah Winfrey το 2021, με τους ισχυρισμούς ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας ρωτούσε για το χρώμα του δέρματος του μωρού της Μέγκαν και του πρίγκιπα Χάρι.

Ενώ το «Spare» βασίστηκε σε πληροφορίες από πρώτο χέρι, το «Endgame» αποδίδεται σε “πηγές”. Μεταξύ άλλων οι αναγνώστες θα μάθουν για αντιπαλότητες και ζήλιες μέσα στα ανάκτορα, μαζί με ισχυρισμούς για μια «δύσκολη» σχέση με τον Τύπο. Επιπλέον, το βιβλίο απεικονίζει τον βασιλιά ως επικεφαλής ενός ιδρύματος «που μαστίζεται από περιστατικά που αφορούν απαρχαιωμένες ιδέες γύρω από τον λαό, τις κοινωνικές τάξεις και τα χρήματα», με τους νεότερους να αδιαφορούν για τη μοναρχία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 59% των ανθρώπων πιστεύει ότι ο βασιλιάς «κάνει καλή δουλειά», με το 17% να λέει ότι «κάνει κακή δουλειά». Και αυτόν τον μήνα, το Big Issue τον επαίνεσε, γιατί πέρασε τα πρόσφατα γενέθλιά του, προωθώντας περιοδικό για άστεγους, ενώ επισκέφτηκε και μια αποθήκη που διανέμει είδη για τράπεζες τροφίμων.

Τα αποσπάσματα του «Endgame», που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, περιγράφουν τις ώρες πριν από το θάνατο της Ελισάβετ Β’, το 2022, συμπεριλαμβανομένου του πώς ο πρίγκιπας Χάρι άκουσε τον θάνατο από τον ιστότοπο του BBC και όχι από την οικογένειά του – μια ιστορία που είχε διηγηθεί ο ίδιος ο πρίγκιπας.

Με σημάδια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της οικογένειάς του – συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας για τα 75α γενέθλια του πατέρα του – η δημοσίευση αυτού του βιβλίου μπορεί να θεωρηθεί ως ακατάλληλη χρονική στιγμή.



ΠΗΓΗ