Ο Απόλλων Λεμεσού έπαιξε σαν πρωταθλητής κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο νέο «ΓΣΠ», νίκησε με 2-0 στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των κυπριακών play off και κράτησε το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, χωρίς νίκη ως τώρα στους αγώνες κατάταξης (3 ισοπαλίες, μία ήττα). Αποτέλεσμα που προσφέρει πλέον την ευκαιρία στον Άρη Λεμεσού να «πατήσει» στην κορυφή για πρώτη φορά φέτος εφόσον νικήσει την Τρίτη (11/4) την Ομόνοια στο ίδιο γήπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κυνηγώντας την πρώτη νίκη του στα play off, όμως στο 2′ το πλασέ του Ντάλσιο αποκρούστηκε απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 7′ ακυρώθηκε μέσω του VAR το γκολ του ίδιου παίκτη, λόγω χεριού του Κβιλιτάια στο ξεκίνημα της φάσης.

Ο Απόλλων ανέβασε «στροφές» μετά το 20λεπτο και πήρε «κεφάλι» στο σκορ με το σουτ του Χάμπου απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 43′ ο ΑΠΟΕΛ είχε ξανά δοκάρι με τον Κβιλιτάια, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι δεν είχε αντίκρισμα, καθώς ο Γιοβάνοβιτς είχε σπουδαίες επεμβάσεις, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στον αντίποδα, ο Απόλλων ήταν εκείνος που βρήκε και δεύτερο γκολ στο 86ο λεπτό με τον Πίττα, ο οποίος «σφράγισε» το μεγάλο διπλό για την ομάδα του, που «αναρριχήθηκε» πια στην 4η θέση της βαθμολογίας, με έναν αγώνα περισσότερο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των Play off και Play out του κυπριακού πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

PLAY OFF

——–

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού 1-2

Πάφος-ΑΕΚ Λάρνακας 11/04

Ομόνοια-Αρης Λεμεσού 11/04

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)

ΑΠΟΕΛ 62 -30αγ.

Άρης Λεμεσού 60

ΑΕΚ Λάρνακας 58

Απόλλων Λεμεσού 53 -30αγ.

Πάφος 52

Ομόνοια 45

PLAY OUT

——–

Νέα Σαλαμίνα-Καρμιώτισσα 1-0

Ακρίτας-Δόξα Κατωκοπιάς 1-2

Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΕΝΠ 0-0

ΑΕΛ Λεμεσού-Ανόρθωση 0-2

ΓΚΡΟΥΠ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ (Σε 30 αγώνες)

Νέα Σαλαμίνα 45

Ανόρθωση 43

ΑΕΛ Λεμεσού 39

Καρμιώτισσα 30

Δόξα Κατωκοπιάς 30

Ένωση Νέων Παραλιμνίου 23

Ολυμπιακός Λευκωσίας 23

Ακρίτας Χλώρακας 14

ΠΗΓΗ