Σε διάγγελμά του που προωθήθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα και το κανάλι του Telegram ο διοικητής των Χούθι της Ανσάρ Αλλάχ, Σαγιέντ αλ-Χούθι, μίλησε για τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

Σχετικά με την πολιορκία της Ράφα, ανέφερε πως το Ισραήλ, «με τη συμμετοχή Βρετανών και Αμερικανών, ετοιμάζεται να στοχοποιήσει τη Ράφα για να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή στους εκτοπισμένους και τους ντόπιους εκεί. Τα αμερικανικά και βρετανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα παίζουν βασικό ρόλο στην προετοιμασία για τη στοχοποίηση της Ράφα». Αποκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως το «Συμβούλιο Ασφαλείας των αλαζόνων», που πλέον προστατεύει μονάχα τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.

«Η κίνηση του εχθρού προς τις διαπραγματεύσεις είναι ένα σαφές σημάδι απελπισίας»

Στο κλασσικό πλέον μείγμα πολιτικού, θρησκευτικού και πολιτικού λόγου, ανέφερε πως «Ο παλαιστινιακός λαός, όσο περισσότερο συσσωρεύει προσπάθεια, ιερό πόλεμο και θυσίες με τη σημαντική καταπίεση που υφίσταται, τόσο πιο κοντά στη θεία νίκη έρχεται. Ένα από τα σημάδια της αποτυχίας για τον ισραηλινό στρατό είναι η αναγκαστική αύξηση της διάρκειας της υποχρεωτικής και εθελοντικής θητείας».

Θέλουν να διαπραγματευτούν οι Ισραηλινοί και οι ΗΠΑ κατά τον αλ-Χούθι

Σύμφωνα με τον διοικητή των Χούθι «Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο ισραηλινός στρατός χρειάζεται τουλάχιστον 5 χρόνια για να αποκαταστήσει τις απώλειες από το χτύπημα της 7ης Οκτωβρίου, χωρίς να υπολογίζονται οι μετέπειτα απώλειες. Η κίνηση του εχθρού προς τις διαπραγματεύσεις είναι ένα σαφές σημάδι απελπισίας τόσο για τον ισραηλινό όσο και για τον αμερικανικό. Ο ισραηλινός εχθρός είναι συνηθισμένος σε γρήγορους πολέμους και η εξάντληση που έχει υποστεί ο στρατός του είναι εμφανής στην απόσυρση στρατιωτικών ταξιαρχιών για ανασυγκρότηση».

Ύστερα αναφέρθηκε στο μέτωπο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο που «έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εμπλοκή του εχθρού, βασανίζοντας τις δυνάμεις του και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες σιωνιστές να φύγουν. Το μέτωπο του Ιράκ είναι υποστηρικτικό και σοβαρό, στοχεύει τον ισραηλινό και αμερικανικό εχθρό και κάνει θυσίες. Λόγω της αποτελεσματικότητας του ιρακινού μετώπου, οι Αμερικανοί κλιμάκωσαν την αντιπαράθεσή τους και στοχοποίησαν τους αγαπητούς τους ηγέτες των μουτζαχεντίν».

Τέλος αναφέρθηκε στο μέτωπο της Υεμένης που «συνεχίζει να στοχοποιεί τον εχθρό προς την Παλαιστίνη και στις ναυτικές του επιχειρήσεις μέχρι να σταματήσει η επίθεση και η πολιορκία της Γάζας. Αυτή την εβδομάδα, στοχοποιήσαμε τον εχθρό στο Um Al-Rashrash ή Eilat, και δεν είναι πλέον ασφαλές όπως ήλπιζε ο εχθρός, με το λιμάνι του να έχει διακόψει την λειτουργία του. Οι Σιωνιστές στο Um Al-Rashrash βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς ανησυχίας και φόβου και η οικονομική κατάσταση εκεί έχει σαφέστατα επηρεαστεί».

Αναφορά στις επιθέσεις στην εμπορική ναυσιπλοΐα προς το Ισραήλ

Λογικό όπως είναι στάθηκε στις επιχειρήσεις της Υεμένης, αναφέροντας πως «συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Bab al-Mandab και η κίνηση των πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Όσον αφορά τα ισραηλινά πλοία, η κίνησή τους έχει σταματήσει εντελώς από το Bab al-Mandab μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, γεγονός που αποτελεί πραγματικό επίτευγμα και νίκη».

Τέλος κάνει μια εκτίμηση πως πλέον το Ισραήλ ή εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων θα συσκολεύονται να βρουν εταιρείες, πρόθυμες να νοικιάσουν τα πλοία τους προς χρήση, λέγοντας πως «Ο εχθρός στηριζόταν σε νοικιασμένα πλοία για τη μεταφορά των εμπορευμάτων του και η στοχοποίησή τους δυσκόλεψε την κατάστασή του».



ΠΗΓΗ