Zougla Newsroom

Ο Χρήστος Παπάζογλου ο άνθρωπος που πριν από έντεκα χρόνια διέπραξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα, όταν βίασε και έκαψε ζωντανή την Ζωή Δαλακλίδου έξω από το σπίτι της στην Ξάνθη, ζητά τώρα να κάνει μεροκάματα στη φυλακή αλλά σε καλύτερα πόστα.

Αυτή τη στιγμή στις φυλακές Γρεβενών όπου εκτίει την ποινή του εργάζεται ως τραπεζοκόμος. Εκτός από τον προφανή σκοπό να μειώνει μέρες από την ποινή του με την εργασία μέσα στη φυλακή θέλει να μπορεί να έχει και την εργασία που εκείνος θέλει. Γνωρίζει ότι για πολλά ακόμα χρόνια θα είναι έγκλειστος καθώς έχει καταδικαστεί σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη ενώ δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η zougla αποκαλύπτει το αίτημα του δολοφόνου προς το συμβούλιο των φυλακών Γρεβενών

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εργαστώ στο συνεργείο του σωφρονιστικού καταστήματος και επέλεξα αυτό το αντικείμενο γιατί γνωρίζω πολλά με τα οποία θα μπορούσα να προσφέρω στο συνεργείο. Ηλεκτροσυγκολλητής, ειδικευόμενος τεχνίτης στην επεξεργασία μετάλλου με τόρνο και οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες.

Αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέση στο συνεργείο θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και στο καφενείο των υπαλλήλων. Παρακαλώ να εξετάσετε την αίτησή μου και αν γίνεται να δείτε θετικά το θέμα της απασχόλησης μου και υπόσχομαι ότι θα προσφέρω τα μέγιστα των γνώσεων που έχω».

Το συμβούλιο των φυλακών εξέτασε το αίτημα και είπε στον δολοφόνο της Ζωής Δαλακλίδου ένα ηχηρό «όχι» στα παρακάλια του να κάνει μεροκάματα σε άλλα πόστα γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος του αιτήματος. Να έχει μεγαλύτερο πεδίο κίνησης εντός του σωφρονιστικού καταστήματος .

Το χρονικό του τρόμου

Ο Χρήστος Παπάζογλου θα μείνει στην ιστορία ως ένας στυγερός δολοφόνος και βιαστής.

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε έτσι στον Αθανάσιο Διάκο, όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στην Ζωή», θα του πει ο εισαγγελέας στο Εφετείο Κομοτηνής στη δίκη του για τα όσα διέπραξε με θύμα την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου.

Ήταν 27 Δεκεμβρίου 2012 όταν η Ζωή επέστρεφε στο σπίτι της μετά από νυκτερινή έξοδο. Την ώρα που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και βάζει τα κλειδιά στην κεντρική πόρτα για να ανοίξει, δέχεται την επίθεση του Χρήστου Παπάζογλου. Είναι γείτονας στο πατρικό της σπίτι καθώς το τελευταίο διάστημα είχε ανοίξει στην περιοχή μανάβικο.

Θα τη χτυπήσει στο κεφάλι, θα τη βιάσει ενώ θα την κακοποιήσει και με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Η φρίκη όμως δεν σταμάτησε εκεί. Την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ζωντανή. Η κοπέλα ουρλιάζοντας από τους πόνους θα σβήσει μετά από λίγα λεπτά. Τραγική ειρωνεία: Ο πατέρας και ο αδερφός της θα κατέβουν να σβήσουν τη φωτιά αγνοώντας ότι είναι η Ζωή .

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα και το κινητό της Ζωής θα οδηγήσουν τις αρχές τον δολοφόνο της.

Ο Παπάζογλου θα συλληφθεί και θα ομολογήσει με έναν κυνικό τρόπο που σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς: «Πήρα βενζίνη από το μηχανάκι και την έκαψα για να καλύψω τα ίχνη μου και να μην με αναγνωρίσει».

Από την πρώτη κιόλας δίκη θα ζητά να του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά αλλά δικαστές και ένορκοι θα του πουν και πάλι όχι. Του επιβάλλουν την ανώτερη ποινή. Ισόβια και 25 χρόνια επιπλέον.

Για τον δράκο της Ξάνθης εκτιτέα είναι τουλάχιστον τα 20 έτη. Είναι στη φυλακή από το 2012 όταν σκότωσε την άτυχη Ζωή.

ΠΗΓΗ