Τρομάζει;

Σας είχα ενημερώσει εγκαίρως για την εγκατάλειψη από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, του διλήμματος των ευρωεκλογών «αστάθεια ή σταθερότητα». Ο ίδιος το εγκατέλειψε. Οχι όμως και υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Και μάλιστα ως ευφυής που είναι είπε – σε συνέντευξη του στον talk 9.89 – πως δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας. Πως θα μπορούσε άλλωστε. Ομως θα γίνει «σεισμός, λιμός, καταποντισμός» κοινωνικά εννοείται, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση. Και οι αγορές θα μας τιμωρήσουν!

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης

Η χρήση του φόβου για μία ακόμη φορά στο όνομα της πολιτικής σκοπιμότητας. Βέβαια από την κυβέρνηση δεν μπορούν να τον σηκώσουν πιο πάνω – τον φόβο – διότι οι εταιρείες αξιολόγησης θα το «διαβάσουν» και τον υπουργό Εθνική Οικονομία και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη θα τον πιάσει απελπισία. Ο φόβος θα είναι σε «επίπεδο Αδωνι»! Μέχρις εκεί….

Δεήσεις

Τα πράγματα όμως δεν πάνε καθόλου καλά – κι εύχομαι να διαψευστώ! Μετά από τους επί χρόνια γνωστούς … «τρομοκράτες» του πληθυσμού, τους σεισμολόγους, μία νέα επιστημονική κατηγορία, έχει αρχίσει να τους ανταγωνίζεται. Οι μετεωρολόγοι! Τα τελευταία νέα τα πληροφορηθήκατε – πως έρχεται «πολικός αεροχείμαρρος» με βροχές μέχρι και πλημυρικά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη. Η μόνη ελπίδα των κατοίκων είναι πλέον οι δεήσεις προς τον μεγαλοδύναμο, διότι η κυβέρνηση ασχολείται με το … μεσανατολικό και την αγορά αντι – drone «θόλου» πάνω από την Αττική!

Λεφτά υπάρχουν!

Ο αντι drone «θόλος» είναι τελευταίων ημερών … γαϊτανάκι. Ζηλέψαμε το Ισραήλ και είπαμε να αγοράσουμε και εμείς. Μάλιστα! Το κόστος κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ. Αρχικά λένε για τρία, αλλά δεν θα το κάνουμε και … τσίπικο! Είμαστε large! Μην βγάλουμε και κακό όνομα στην πιάτσα. Δεν είναι σωστό. Τώρα το ΕΣΥ μπορεί να καταρρέει και τα επαρχιακά νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε κέντρα υγείας, αλλά στα οπλικά είμαστε … «σένιοι»! Ελπίζω ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης που απέρριψε ασυζητητί το επίδομα του Πάσχα στους οικονομικά επισφαλείς πολίτες, να είναι … μεγαλόψυχος στα όνειρα και τους σχεδιασμούς του υπουργού Αμυνας κ. Νίκου Δένδια. Μην «στενοχωρήσουμε» διάφορα συστήματα….

Ο κ. Γιώργος Αυτιάς

Ο πρώην δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, αποφάσισε να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και το σύνθημα «Πατρις, Θρησκεία, Οικογένεια». Απολύτως αποκρουστικό – ως «πακέτο» – για ηλικίες άνω των 60 ετών. Βλέπετε οι μνήμες δεν σβήνουν με το … σφουγγάρι του χρόνου! Και μαζί με τον κ. Φρέντι Μπελέρη να κάνουν το «σκούρο μπλε» δίδυμο για να «γκελάρουν» στα «Δεξιά της Δεξιάς». Ομως ο κ. Αυτιάς είναι έξυπνος και τις ξέρει τις κακοτοπιές!

Δεν απάντησε

Μου λέγανε, λοιπόν, ότι προσφάτως επισκέφτηκε περιοχή της Θράκης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και του απευθύνθηκε επιμόνως η ερώτηση αν συμφωνεί ή όχι με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίστηκε από τη Βουλή προσφάτως και έχει αναστατώσει το «είναι» της Νέας Δημοκρατίας. Στην πρώτη ερώτηση απάντησε με το σύνθημα της επταετίας «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Οι ερωτώντες όμως δεν «μάσησαν» και επέμειναν. Κι αφού επαναλάμβανε συνεχώς χαμογελώντας το προαναφερόμενο σύνθημα, τελικώς όσοι ήθελαν να μάθουν την θέση του επί του συγκεκριμένου, έμειναν με την απορία. Και το ρίχνω και σαν ιδέα. Δεν είναι κακό να του υποβληθεί εκ νέου η ερώτηση….

Δυσαρέσκεια

Η αγορά έχει αρχίσει πλέον να μην τρέφει τα καλύτερα των αισθημάτων της για την κυβέρνηση – ο «κεφαλικός φόρος» που επιβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στους ελεύθερους επαγγελματίες ήταν το … «κερασάκι στην τούρτα»! Κι όταν αναφέρομαι στην αγορά, εννοώ από τους πιο μικρούς ως τους πιο μεγάλους. Είναι τα μηνύματα που παίρνω από διάφορες και … ενδιαφέρουσες πλευρές. Και σίγουρα η αγορά δεν είναι μια ομάδα επαγγελματιών συνδικαλιστών των επιμελητηρίων!

Μεσαία στρώματα

Μου λένε, λοιπόν, ότι στις επικείμενες εκλογές θα φανεί αν θα επαναληφθεί αυτό που συνέβη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η απομάκρυνση των μεσαίων στρωμάτων από την Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει αρκετή δυσαρέσκεια και οι οικονομικές προσδοκίες δεν είναι ικανοποιητικές. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στη διαπίστωση ότι επίκειται ένα νέο διαζύγιο. Η έκβαση του οποίου θα κριθεί από την «γοητεία» που τους ασκεί ή θα ασκήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης….

Η επιχειρηματική «πιάτσα»

Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια. Στην άλλη μεγάλη κατηγορία της επιχειρηματικής «πιάτσας» για διάφορους λόγους οικονομικής πολιτικής ή μη, η «γκρίνια» έχει ανέβει «οκτάβες» και οδηγείται – δεν έχει φτάσει να εξηγούμαστε… – στο σημείο της αποστροφής. Σ΄ αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος έχει … «πέρασμα» στο επιχειρηματικό κόσμο. Οχι μόνο στον «κανονικό», αλλά και στα «μεγάλα σαλόνια». Πρόκειται για έναν «αθέατο κόσμο» που ο λόγος του μετράει πολύ σοβαρά. Απ΄ όπου ακούω και διάφορες ενθουσιώδεις εκτιμήσεις! Ολα αυτά βέβαια θα φανούν στην εξέλιξη του χρόνου….

Σκελετοί

Η προεκλογική περίοδος είναι μία … καλή ευκαιρία για να βγουν διάφοροι «σκελετοί από την ντουλάπα» των υποψηφίων. Μετά από τον κ. Φρέντι Μπελέρη, σειρά είχαν ο κ. Δημήτρης Παπανώτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η κυρία Ελεωνόρα Μελέτη της Νέας Δημοκρατίας. Για τον πρώτο έκανε δήλωση η κυρία Εφη Αχτσιόγλου και εν συνεχεία εξέδωσε ανακοίνωση η «Νέα Αριστερά» για μία παλαιότερη αναφορά του, η οποία χαρακτηρίστηκε σεξιστική. Μάλιστα έκανε και άτυπη ενημέρωση το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ο εγκαλούμενος έκανε διευκρινιστική δήλωση. Αλλά ωστόσο κυκλοφόρησαν φήμες πως είναι προς απόσυρση. Αλλά όπως μαθαίνω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα από τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου!

Τραυματίστηκε

Μία είδηση πέρασε στα ψιλά. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν κατόρθωσε χθες να είναι επικεφαλής της διαδήλωσης – όπως το έχει κάνει τόσες φορές στο … παρελθόν – στη διάρκεια της γενικής απεργίας. Δεν ξέρω αν ήταν θύμα της … ταξικής πάλης, πάντως έπεσε και έσπασε το ισχίο του. Ευχομαι περαστικά! Και να ενημερώσω την εργατική τάξη, η οποία έχει ανησυχήσει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Θα παραμείνει πρόμαχος των ταξικών αγώνων….

Εκδόσεις

Κυκλοφορούν και βιβλία. Ο παλιός υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Θανάσης Σκορδάς συνέγραψε ένα εξ αυτών. Ο τίτλος του είναι «Γυψοφύλλη – Αναθολογία συντηρητικών προσεγγίσεων σε ζητήματα των καιρών μας» και εκδόθηκε από τις «Μίνωας Εκδόσεις». Το όνομα του βιβλίου προέρχεται, όπως εξηγεί ο ίδιος, από ένα αειθαλές φυτό που αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα πετρώδη ασβεστολιθικά εδάφη. Εκτός από το ενδιαφέρον περιεχόμενο του, υπάρχουν και ειδήσεις. Το προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Αυτή είναι η πρώτη και έχει πολιτικό ενδιαφέρον ο πρόλογος του. Η δεύτερη είδηση είναι η παρουσίαση του. Μαθαίνω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να αποκλείεται και αμέσως μετά από τις ευρωεκλογές. Τότε θα είναι πιο «ζουμερή» διότι εκτός από την παρουσία του κ. Σαμαρά δεν αποκλείεται να παρίσταται και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην φαντασία σας….



ΠΗΓΗ