Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 11:45

Ο Ιωάννης Σαρμάς θα είναι ο Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα αναλάβει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μάλιστα έχει κληθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βρίσκεται στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να λάβει την εντολή.

Από τη στιγμή που δεν προέκυψε κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, και δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, το Σύνταγμα προβλέπει πως θα οριστεί Υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τις 25 Ιουνίου που θα γίνουν οι δεύτερες εκλογές.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Σε όλτι αφορά τα υπόλοιπα Υπουργεία υπάρχουν προτάσεις για τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας.

Για το Υπουργείο Άμυνας προκρίνεται ο Πρέσβης επί Τιμή Παύλος Αποστολίδης.

Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος είναι και ο προηγούμενος Αρχηγός του ΓΕΣ.

Για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος τώρα είναι υφυπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο και έχει διατελέσει και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 11:55

ΠΗΓΗ