Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, 16:50

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνεχάρη σήμερα τους δημιουργούς της ταινίας «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», η οποία κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ κατά τη χθεσινή απονομή. Ο καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στον συμβολισμό της βράβευσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τη γερμανική ταινία και μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Η ταινία δείχνει ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πόσο τρομερός και απάνθρωπος είναι ο πόλεμος», έγραψε ο κ. Σολτς στο Twitter, ενώ λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ επισήμανε ότι η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ έχει καταστεί ιδιαίτερα επίκαιρη λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η ταινία δείχνει με έντονο τρόπο τη φρίκη του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Τα Όσκαρ και τα άλλα βραβεία της θα μπορούσαν επομένως να θεωρηθούν και πολιτικό μήνυμα κατά της ρωσικής πολεμικής επίθεσης», πρόσθεσε ο κ. Χεμπεστράιτ, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι ο κ. Σολτς δεν έχει ακόμη δει τη γερμανική ταινία, «αλλά σκοπεύει να το κάνει».

Τα συγχαρητήριά της στους συντελεστές της γερμανικής ταινίας εξέφρασε και η υφυπουργός Πολιτισμού Κλαούντια Ροτ, η οποία βρέθηκε μάλιστα χθες το βράδυ και στην τελετή απονομής, στο Λος ‘Αντζελες. «Ήταν η σωστή ταινία τη σωστή στιγμή. Φωτίζει έναν πόλεμο στην Ευρώπη σε όλη του τη σκληρότητα και τη βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Ροτ και υπενθύμισε ότι το αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Ρεμάρκ αντιμετώπισε σφοδρή κριτική από τους ναζί και ήταν ένα από τα βιβλία που έκαψαν δημόσια πριν από 90 χρόνια. Η υφυπουργός Πολιτισμού εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η επιτυχία στα Όσκαρ «θα τραβήξει στην ταινία τη διεθνή προσοχή και θα της δώσει νέο νόημα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, 16:53

ΠΗΓΗ