Εξαιρετικά τεταμένο παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αποχωρήσεις να συνεχίζονται, όπως ακριβώς και οι επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη, από ανθρώπους που με πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια απομακρύνονται από το κόμμα.

Από τις πρώτες αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου, ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σε μία μοναδική παγκοσμίως περίπτωση: Να περνάει απ’ έξω, να δει φως, να ανέβει και να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Ήταν προϊόν της βαθιάς κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το κατάλαβε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο Ιόνιο FM και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πληγωμένο κόμμα.

Αφήνοντας δε αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν είδε έγκαιρα τα συμπτώματα παρακμής ώστε να την ανακόψει, ο κ. Κούλογλου ανέφερε «προσπαθούσα να προειδοποιήσω δύο χρόνια πριν τις εκλογές. Έλεγα: Πρόεδρε μήπως δεν αρέσουμε; Έβλεπα την πραγματικότητα. Ότι θα χάσουμε τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά. Δεν εισακούστηκε τίποτα. Δεν ήθελαν να ακούσουν».

Να παραδώσει ο Κασσελάκης την προεδρία, όχι εγώ την έδρα

Ο Στέλιος Κούλογλου ερωτηθείς για τη σύσταση – εντολή του Στέφανου Κασσελάκη να παραδώσει την έδρα του απάντησε χαρακτηριστικά:

«Ο κύριος Κασσελάκης θα έπρεπε να έχει παραδώσει την προεδρία. Γιατί να παραδώσουμε εμείς την έδρα; Σε ό,τι με αφορά, εγώ ήμουν απολύτως συνεπής στους ανθρώπους που με εξέλεξαν με 200 χιλιάδες ψήφους. Ο κύριος Κασσελάκης έχει πάρει καμιά 70αριά χιλιάδες. Δεν καταλαβαίνω ένας άνθρωπος που ήρθε τώρα, να ζητάει από κάποιον που είναι χρόνια στην προσπάθεια της Αριστεράς, να παραδώσει την έδρα. Από πού και ως πού; Αυτό ήταν ένδειξη αμηχανίας…».

«Πρέπει να καταλάβει ο κύριος Κασσελάκης ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δε μπορεί να κυβερνήσει κανένα κόμμα, από τη στιγμή που δεν ήξερε για την πολιτική στην Ελλάδα. Έλειπε χρόνια στο εξωτερικό… Ένας άνθρωπος που δε μπορεί να τα βάλει με 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει τον Μητσοτάκη; Αυτά είναι αστεία πράγματα», κατέληξε.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ