Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη για την αντίδρασή του στη φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κάρου και αλόγου» έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ζήτησε να μην μπαίνει «το κάρο μπροστά από το άλογο». Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

«Ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται»

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που την έγραψε στα αγγλικά και στα ελληνικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ντροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη «για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε δύο ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κατά πόσο είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο, που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία, όπως αναφέρει, αλλά και στο εάν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Π. Μαρινάκης: Παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», υπογράμμισε σε ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ