Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, 19:53

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με αφορμή την προβολή ενός βίντεο που, όπως λέει, δείχνει την εκτέλεση ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου από Ρώσους στρατιώτες.

«Φρικτό βίντεο όπου ένας αφοπλισμένος Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου εκτελείται από τις ρωσικές δυνάμεις απλώς και μόνο επειδή είπε «Δόξα στην Ουκρανία». Άλλη μια απόδειξη ότι αυτός ο πόλεμος είναι μια γενοκτονία», σχολίασε ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Επιβάλλεται ο Καρίμ Χαν (ο εισαγγελέας του ΔΠΔ) να ξεκινήσει αμέσως έρευνας για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου. Οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Ο Κουλέμπα αναφερόταν σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί σήμερα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν στρατιώτη, όρθιο σε ένα χαράκωμα, να καπνίζει ένα τσιγάρο και να εκτελείται με αυτόματο όπλο αφού λέει τη φράση «Δόξα στην Ουκρανία». Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή το πού και πότε βιντεοσκοπήθηκε αυτή η σκηνή, ούτε εάν δείχνει, όπως λένε οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, έναν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου.

Η φράση «Δόξα στην Ουκρανία» έχει γίνει viral σήμερα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία. Πολλοί αξιωματούχοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023, 19:53

ΠΗΓΗ