Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 22:47

Για «επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών που έχει επεκταθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του Inside Story.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο είχε γνώση για το κατασκοπευτικό λογισμικό των εταιρειών Krikel και Intellexa, όχι μόνο παρείχε αδειοδότηση εξαγωγής του από τις συγκεκριμένες εταιρείες προς την Ουκρανία, καθώς και προς τα αυταρχικά καθεστώτα του Σουδάν και της Μαδαγασκάρης, αλλά επίσης, η σχετική έρευνα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 έχει ολοκληρωθεί και αποκρύπτεται.

Μάλιστα η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει το Inside Story, έχει φτάσει στο σημείο να λέει ψέματα μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, προκειμένου να αποφύγει περαιτέρω ενέργειες από τα ευρωπαϊκά Όργανα, που δεν θα ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση. Στην έρευνα δε, δεν έχει κληθεί να καταθέσει το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρώην υπεύθυνος για τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις εξαγωγών Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος αργότερα επιβραβεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταπήδησε σε θέση – κλειδί των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών και η επιχειρούμενη συγκάλυψή του, βγάζει τη χώρα μας εντελώς εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστήσει ακόμα και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών σε παραμάγαζο του παρακρατικού μηχανισμού των υποκλοπών που είχε ως βάση το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το απόρρητο της διερεύνησης μιας υπόθεσης, με μόνο στόχο να εξαφανίσει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες. Είναι υποχρεωμένος πια να απαντήσει στις σημερινές αποκαλύψεις και να πει την αλήθεια ως προς την έρευνα και τις αδειοδοτήσεις εξαγωγής κατασκοπευτικού λογισμικού από τον στενό του συνεργάτη κ. Σμυρλή».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, 22:47

ΠΗΓΗ