Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, 19:49

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε εκ νέου σήμερα το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας.

“Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να υιοθετήσει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Να θεσπίζει τον έλεγχο του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού. Να απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση (των όπλων). Να θέτει τέλος στην ασυλία των κατασκευαστών όπλων”, δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Θα τον υπογράψω αμέσως”, τονίζει ο Μπάιντεν.

“Χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες, και πιο γρήγορα για να σώσουμε ζωές”, υπογραμμίζει.

“Πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες γύρω από το τραπέζι τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούν να συνεχίσουν να απαντούν σε αυτή την επιδημία σηκώνοντας απλά τους ώμους. Οι σκέψεις και οι προσευχές που στέλνουν με ένα μήνυμα στο Twitter δεν αρκούν”, κατήγγειλε ο Μπάιντεν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της περιοχής του Ντάλας στην Πολιτεία του Τέξας, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβολισμούς είναι συχνές, έχουν περισσότερα ατομικά όπλα παρά κατοίκους.

Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, 19:49

ΠΗΓΗ