Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 17:55

Ο Μπόμπι, από την Πορτογαλία, έγινε 31 ετών και είναι πλέον ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, αλλά και όλων των εποχών. Γεννημένος στις 11 Μαΐου 1992, ο Μπόμπι θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του αυτό το Σάββατο, με ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι του στο Conqueiros, ένα χωριό της Πορτογαλίας.

Ο φίλος και ιδιοκτήτης του γέρικου Μπόμπι, Λέονελ Κόστα, δήλωσε στα Γκίνες πως θα είναι ένα «πολύ παραδοσιακό» πάρτι αυτό του τετράποδου. Τοπικά κρέατα και ψάρια θα σερβιριστούν στους επισκέπτες, με επιπλέον φαγητό για τον Μπόμπι, ο οποίος δεν τρώει σκυλοτροφή. Μια χορευτική ομάδα θα δώσει επίσης παραστάσεις και ο σκυλάκος θα συμμετέχει σε έναν από τους χορούς.

 

Περισσότερα από 100 άτομα πρόκειται να παρευρεθούν στο πάρτι, πολλοί από αυτούς θα πάνε μάλιστα αεροπορικώς από ξένες χώρες ειδικά για την περίσταση.

Η ζωή του Μπόμπι άλλαξε ραγδαία από όταν πήρε τον τίτλου του γηραιότερου σκύλου του κόσμου από τα ρεκόρ Γκίνες, τον Φεβρουάριο.  «Είχαμε πολλούς δημοσιογράφους και ανθρώπους που ήρθαν από όλο τον κόσμο για να φωτογραφηθούν με τον Μπόμπι», δήλωσε ο Λέονελ. «Έχουν έρθει από όλη την Ευρώπη, καθώς και από τις ΗΠΑ, ακόμη και από την Ιαπωνία», σημείωσε ο ίδιος.

Τα μέλη της οικογένειας πιστεύουν ότι το μυστικό της μακροζωίας του είναι το γεγονός ότι ζούσε πάντα στην εξοχή, σ’ ένα ήσυχο περιβάλλον. Ο ιδιοκτήτης του τον περιγράφει ως «μοναδικό στο είδος του» και εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο Μπόμπι θα κάνει απογόνους.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, 17:55

ΠΗΓΗ