Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 22:46

Με νοοτροπία νικητή και μαχητικό πνεύμα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Άλκμααρ κατάφερε να «γυρίσει» το σε βάρος της 2-0 απέναντι στην Άντερλεχτ στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League κι αφού οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και στα πέναλτι με τα τέρματα του Βαγγέλη Παυλίδη, «σφράγισε» μία μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά, χάρις στις δύο επεμβάσεις του Μάθιου Ράιαν στη «ρώσικη ρουλέτα» από τα 11 βήματα.

Η ΑΖ ήταν καταιγιστική απ’ τα πρώτα λεπτά στη ρεβάνς του «AFAS Stadion» και πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε φέρει ήδη το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία χάρις στα γκολ του διεθνούς Έλληνα επιθετικού. Στο 5ο λεπτό ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε Ο Οντγκάαρντ και στο 14ο με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0.

Η Άλκμααρ έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να πάρει σκορ πρόκρισης, όμως στο ημίχρονο «έχασε» με τραυματισμό και τον Παυλίδη (είχε δει και την κίτρινη στο 40′), ο οποίος υπέστη διάστρεμμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Παρόλα αυτά συνέχισε να είναι πιο επιθετική και έφτασε μία… ανάσα απ’ το 3-0 στο 84΄, όμως το πλασέ του Κέρκεζ αποκρούστηκε απ’ το δεξί δοκάρι.

Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι «μίλησε» ο Μάθιου Ράιαν. Ο διεθνής Αυστραλός γκολκίπερ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Φερτόνγκεν και Σαρντέλα, την ώρα που οι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα εύστοχοι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 και δίνοντας στη βελγική ομάδα τη μεγαλύτερη πρόκριση της Ιστορίας της.

 

Τα πέναλτι

Κλάσι 1-0

Φερτόνγκεν απέκρουσε ο Ράιαν

Σουγκαβάρα 2-0

Κάνα 2-1

Ρέιντερς 3-1

Σαρντέλα απέκρουσε ο Ράιαν

Μέρντινκ 4-1


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, 22:48

ΠΗΓΗ