Γιάννης Αποστολίδης

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στηρίζουν το έργο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων: Ο Πρόεδρος, Β. Στίγκας, στην Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος & στην τελετή Ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Νοσηλευτική

 

Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς σύγχρονους Ήρωες, που καθημερινά με την πίστη και την αυτοθυσία τους προβαίνουν σε ηρωικές πράξεις. Η πολιτική ηγεσία του τόπου επιβάλλεται με τόλμη και αποφασιστικότητα να τους φέρει στο προσκήνιο.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» πάντα δίπλα στους ένστολους και τη Στρατιωτική Ηγεσία, που διαθέτουν το ανάστημα, για να δημιουργήσουν τους επόμενους ήρωες στην ειρήνη και στον πόλεμο…

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. μας, Βασίλειος Στίγκας, παρευρέθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στην ετήσια Εορταστική Εκδήλωση που διοργάνωσε η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος στη Λέσχη Αξιωματικών για να τιμήσει προσωπικότητες για την εθνική και κοινωνική προσφορά τους, που προάγουν την Αεροπορική Ιδέα εντός και εκτός Ελλάδος.

Ένας εκ των όσων τιμήθηκαν ήταν και ο Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Το αρχαιότερο εν ζωή μέλος του 13ου Σμήνους με αεροσκάφη C-47 Dakota, του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδος, τιμήθηκε για την ηρωική δράση του στον πόλεμο της Κορέας.

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και μαζί της γιορτάζουν και όλοι οι Έλληνες, καθώς όπως είχε πει και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, «η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρά φύσις του Έλληνος θα καταστήσει τούτο λαμπρόν εν πολέμω όπλον, μέλλον να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες».

Επίσης την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ», Βασίλειος Στίγκας, με τη συνοδεία του Βουλευτή Α’ Αθηνών, Αθανάσιου Χαλκιά, παρευρέθηκαν στην τελετή Ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Νοσηλευτικής, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Α.Ν) στον Βύρωνα Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.



ΠΗΓΗ