Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 00:54

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την επιλογή του για τον διάδοχο του στρατηγού Μαρκ Μίλι στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για τον πτέραρχο Τσαρλς Μπράουν, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τις ηγετικές ικανότητες του οποίου επαίνεσε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

Εφόσον η Γερουσία επικυρώσει τον διορισμό του για τετραετή θητεία, ο 61χρονος Τσαρλς Μπράουν θα γίνει μόλις ο δεύτερος Αφροαμερικανός στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ μετά τον Κόλιν Πάουελ (1989-1993).

Η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν πλαισιώθηκε από τον πτέραρχο Μπράουν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν. Κόρη Ινδής, η Κάμαλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Λόιντ Όστιν είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τη Γερουσία να εγκρίνει τον διορισμό του Μπράουν, αλλά η διαδικασία ενδέχεται να καθυστερήσει. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ έχει μπλοκάρει από τον Φεβρουάριο τους διορισμούς του Πενταγώνου, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί με ανάρμοστο τρόπο τα χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης στρατιωτικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση σε πολιτείες όπου δεν υπάρχει απαγόρευση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 00:55

ΠΗΓΗ