Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 09:52

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα μπορούσε να είχε παίξει οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της Marvel εκτός από τον Iron Man.

Για τη 15η επέτειο από την κυκλοφορία του Iron Man, ο πρόεδρος των Marvel Studios, Κέβιν Φέιγκ και ο Τζον Φαβρό –ο οποίος σκηνοθέτησε, παρήγαγε και εμφανίστηκε ως Χάπι Χόγκαν στην ταινία του 2008– αποκάλυψαν ότι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα υποδύονταν τον εμβληματικό ήρωα της Marvel, καθώς συζητούσε για άλλον ρόλο.

«Θυμάμαι ότι είχατε ήδη συναντηθεί με τον Ντάουνι για τον ρόλο του Doctor Doom ή κάτι άλλο, σε άλλο έργο», είπε ο Φαβρό, στον Φέιγκ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο Youtube. «Νομίζω ότι είχε περάσει ίσως στο Fantastic Four, οπότε όλοι κατά κάποιον τρόπο ήξεραν ποιος θα ήταν».

«Θυμάμαι ότι κάθισα με τον τύπο και έλεγα: “Έχει αυτή τη σπίθα στο μάτι του και είναι έτοιμος”», σημείωσε ο Φαβρό.

«Η ζωή μου έγινε πολύ πιο εύκολη γιατί καταλάβαινε τη φωνή του χαρακτήρα», εξήγησε στη συνέχεια.

Αφού ο Ντάουνι φόρεσε για πρώτη φορά το σιδερένιο κοστούμι στην ταινία του 2008 -η οποία κέρδισε πάνω από 585 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως- συνέχισε να επαναλάβει τον ρόλο σε εννέα ακόμη ταινίες της Marvel, συμπεριλαμβανομένων δύο σίκουελ του Iron Man, πριν ο χαρακτήρας του πεθάνει στο «Avengers: Endgame» (2019).

«Αυτή η πτυχή που ανακαλύψατε εσύ και ο Ρόμπερτ σε εκείνη την ταινία, θα έλεγα ότι έγινε το πρότυπο κατά κάποιο τρόπο για πολλά από αυτά που έγιναν στο MCU», πρόσθεσε ο Φέιγκ.

«Θυμάμαι σε μεταγενέστερες ταινίες… υπήρχαν σκοτεινές ημέρες», σημείωσε αργότερα. «Θα έλεγα στον Ρόμπερτ, “Δεν θα ήμασταν σε αυτό το χάος αν δεν ήσουν εσύ”, που σημαίνει ότι δεν θα είχαμε στούντιο αν δεν ήταν αυτός. Ή εσύ [Φαβρό]».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 09:52

ΠΗΓΗ