Ποιες αποχωρήσεις; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρά το κύμα φυγής στελεχών από το κόμμα, παρά το γεγονός ότι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί 11 βουλευτές του κόμματος και ετοιμάζονται να συγκροτήσουν τη δική τους ΚΟ, βλέπει «μαζική προπαγάνδα των ΜΜΕ» για το κύμα αποχωρήσεων.

Με ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι «επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το «κύμα αποχωρήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο».

Το τελευταίο 10ήμερο, τονίζει ο κ. Κασσελάκης, αποχώρησε από τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 1,03% των μελών του κόμματος και προσθέτει ότι «στον isyriza, είχαμε 152 email αποχώρησης και 758 νέες εγγραφές. Γίνετε κομμάτι της Σύγχρονης Αριστεράς, γραφτείτε στο https://isyriza.gr . Πάμε μπροστά!». 

Συγκροτείται ΚΟ από τους 11

Μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας από το κόμμα καθώς και της ομάδας Αχτσιόγλου, ακολούθησαν πολλές ακόμη αποχωρήσεις, τόσο από τη νεολαία όσο και από τοπικές οργανώσεις.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό το κύμα φυγής που συνεχίζεται καθημερινά, δεν αποτελεί πρόβλημα για τον κ. Κασσελάκη ο οποίος στην ανάρτησή του εστιάζει στις 758 νέες εγγραφές στο κόμμα.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση της ΚΟ.

Με ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι «επειδή υπάρχει μία μαζική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ για το «κύμα αποχωρήσεων» από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να δώσω τα ακριβή στοιχεία, χωρίς κανένα σχόλιο».

Πιθανότερος επικεφαλής θα οριστεί ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος μιλώντας σήμερα στο εκτόξευσε πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της νέας ΚΟ.

«Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα επόμενα βήματα της «ομάδας των 11» ο κ. Χαρίτσης τόνισε:

Στόχος όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συγκροτήσουν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να προχωρήσουν μπροστά και να εκφράσουν την αγωνία της κοινωνίας.

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος».



ΠΗΓΗ