Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 17:52

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προγραμματίζει να συνοδεύσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του στη Βρετανία και την Ιρλανδία αυτή την εβδομάδα προτού ταξιδέψει στο Βιετνάμ και στην Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία από την Τρίτη 11 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 του μηνός.

Ο Μπλίνκεν θα πάει στο Ανόι όπου θα έχει συνομιλίες με Βιετναμέζους αξιωματούχους και θα τιμήσει την 10η επέτειο της Πλήρους Εταιρικής Σχέσης των δύο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα παραστεί επίσης στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, που θα διεξαχθεί στην Καρουιζάβα, στην Ιαπωνία, όπου μαζί με τους ομολόγους του θα συζητήσει μια σειρά παγκόσμιων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, του πυρηνικού αφοπλισμού, της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και της προώθησης ενός ελεύθερου και ανοικτού Ινδο-Ειρηνικού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, 17:53

ΠΗΓΗ