Από νωρίς εκατοντάδες κόσμου, ΛΟΑΤΚΙ και μη, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Συντάγματος και έξω από την Βουλή των Ελλήνων για να γιορτάσουν αυτή τη ημέρα-σταθμό, παρά τις δεκάδες αρνητικές ψήφους και αποχές ενός νομοσχεδίου που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα. Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, η Ελλάδα θα γίνει η 21η στην Ευρώπη, η 16η στην ΕΕ και η 37η παγκοσμίως που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου υπερψηφίστηκε με 176 ΝΑΙ, 76 ΟΧΙ και 2 ΠΑΡΟΝ, ενώ σημειώθηκαν και 46 αποχές.

Οι αποκλεισμένοι και αδικημένοι συμπολίτες μας μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα την αγάπη τους και με σφραγίδα από το Δημαρχείο!

Ταυτόχρονα δύο πάρα πολύ σημαντικά νομικά προβλήματα για οικογένειες ζευγαριών που ήδη έχουν παιδιά,  λύθηκαν ή έστω θα λυθούν μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πλέον ο πολιτικός γάμος είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, ενώ διασφαλίζεται και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω τεκνοθεσίας από ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου.

Ένα μικρό Pride με χαμόγελα, συνθήματα και τραγούδια

Από το απόγευμα άρχισε να συρρέει πλήθος κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο για να γιορτάσει αυτή τη σημαντική ημέρα. Με τραγούδια, συνθήματα, με πλακάτ και πανώ και κυρίως με χαμόγελα χαράς, άνθρωποι κάθε φύλου και κάθε προσανατολισμού, μαζεύτηκαν να γιορτάσουν ένα καινούριο κεφάλαιο στις ατομικές ελευθερίες στην Ελλάδα.

Παρά τις σφοδρές – πλην αναμενόμενες – αντιδράσεις της εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και προσβολές από κύκλους που πρεσβεύουν τον πολιτικό σκοταδισμό μέσα στην Βουλή (σ.σ. Β. Στίγκας, Α. Σαμαράς και άλλοι) πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία. Οι αποκλεισμένοι και αδικημένοι συμπολίτες μας μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα την αγάπη τους και με σφραγίδα από το Δημαρχείο!

Πλέον, η κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να χαρεί τα δικαιώματά της.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ