Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 00:36

Παρέμβαση στο σπίτι του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Όπως έγινε γνωστό, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη, τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα όπως «ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ».

«Κανένα κανάλι και καμία εκπομπή-πλυντήριο, όπως οι «Πρωταγωνιστές» του Θεοδωράκη, δεν μπορούν να θολώσουν πια το τοπίο και να βγάλουν καθαρούς τους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών» σημειώνουν στα social media.

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook

Παρέμβαση στο σπίτι του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι. Όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι εξουσία και ανθρωπιά μπορούν να συνυπάρξουν, είτε παραμένει ακόμα πολύ αφελής είτε είναι κολαούζος της εξουσίας. Και ακόμα περισσότερο, αν συνεχίζει να το πιστεύει μετά τη δολοφονία των Τεμπών. Κανένα μα κανένα τμήμα της κοινωνικής βάσης δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα και να αντιμετωπίζει την εξουσία, είτε του κράτους είτε του κεφαλαίου, με όρους ανθρωπιάς. Να μην νομίζει κάνεις ότι ως άνθρωποι μπορεί να κάνουν και κάποιο λάθος. Η αλήθεια είναι ότι δεν νοιάζονται για εμάς. Νοιάζονται μονάχα για τη θέση και τα κέρδη τους, και εμάς μας βλέπουν ως αριθμούς και ως υπηκόους. Και ως τέτοιοι θέλουν υποχρεωτικά να πιστέψουμε τη δική τους μοναδική “αλήθεια”, που προσπαθούν με μαεστρία να φτιάξουν, μες στη μέθη της αλαζονείας που τους δίνει η εξουσία τους, αλλά και μπρος στο φόβο που τους προξενεί η κοινωνική οργή. Γιατί μετά τα Τέμπη, η κοινωνική βάση σήκωσε κεφάλι και τη φοβήθηκαν. Γιαυτό και έτρεξαν σωρηδόν να γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, νομίζοντας πως η κοινωνία τρώει σανό. Ό,τι έγινε στα Τέμπη, όσο κι αν κοπανιούνται, δεν ξεπλένεται κι ούτε μπορούν να κρυφτούν οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος. Κανένα κανάλι και καμία εκπομπή-πλυντήριο, όπως οι “Πρωταγωνιστές” του Θεοδωράκη, δεν μπορούν να θολώσουν πια το τοπίο και να βγάλουν καθαρούς τους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών. Και αφού μιλάνε για τραγωδία, τα μόνα τραγικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι οι 57 νεκροί, κι ο Μητσοτάκης κι η παρέα του οι αδίστακτοι θύτες. Γιατί δεν φτάνει που συνέβη ό,τι συνέβη, προσπαθούν κιόλας με νύχια και με δόντια να τη βγάλουν καθαρή. Κι ο Θεοδωράκης βεβαίως απλά ένας κακός, αλλά πολύ επικίνδυνος σκηνοθέτης. ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 00:51

ΠΗΓΗ