Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 22:47

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ανακριτής της υπόθεσης του Qatargate, Μισέλ Κλεζ, λίγες ώρες μετά την επιστολή της Εύας Καΐλή στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Soir «στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας», σημειώνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το βράδυ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίαςτου Βελγίου: «Στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός της βουλής Ευρωπαϊκά, στοιχεία εμφανίστηκαν πρόσφατα. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ερωτήσεις σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας.

»Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να συνεχίσει την εργάζονται με ηρεμία και διατηρούν τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και οικογενειακές και επαγγελματικές ευθύνες, ο ανακριτής Μισέλ Ο Claise μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Οτι παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ορθότητα του κάθε ομιλητής και το ουσιαστικό έργο που έχει επιτύχει αυτός και οι ερευνητές σε αυτό το αρχείο.

»Πρόκειται λοιπόν για άλλον ανακριτή, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις προηγουμένως στη δικογραφία, ο οποίος θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας».

Νωρίτερα σήμερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει  ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, 22:47

ΠΗΓΗ