Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 19:52

Μετά από μια πολύωρη απολογητική διαδικασία, για τον 22χρονο συλληφθέντα για το επεισόδιο οπαδικής βίας το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Καλαμάτα, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας πρωτοδικών Καλαμάτας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα 2 ώρες πριν και 2 ώρες μετά σε κάθε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, η απαγόρευση εισόδους του σε αγώνες, η παρουσία του κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό τμήμα καθώς και η έξοδος του από τη χώρα. Ο 22χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού καθώς και της ληστείας.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι του Γιώργος Ράλλης και Χάρης Αβραμίδης, τόνισαν στην ΕΡΤ Καλαμάτας: “Ήταν ένα περιστατικό με ανώριμες συμπεριφορές και πιθανές τραγικές συνέπειες. Η διαδικασία ήταν υποδειγματική από τους δικαστικούς λειτουργούς που αντιμετώπισαν την υπόθεση με σύνεση και προσοχή. Περαστικά και ειλικρινή συμπαράσταση στους παθόντες”.

Την ίδια στιγμή αυτοβούλως στην εισαγγελέα της Καλαμάτας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του Κωνσταντίνο Μαργέλη και ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που εμπλέκεται στο επεισόδιο που είχε ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμού του 31χρονου το βράδυ της Κυριακής (23/4). Ο νεαρός που φέρεται να είναι αυτός που τραυμάτισε τον 31χρονο με γυάλινο αιχμηρό αντικείμενο, αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστείας (καθώς αφαίρεσαν τις μπλούζες από τα θύματα) και της παράβασης του νόμου περί αθλητισμού. Ο 20χρονος που να σημειωθεί πως δεν κρατείται πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Όπως, έγινε γνωστό τουλάχιστον 3 άτομα ακόμα, που φέρονται να εμπλέκονται στο σοβαρό επεισόδιο, θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας της Καλαμάτας μέσα στις επόμενες ημέρες για να ακούσουν τις κατηγορίες και να απολογηθούν.

Πηγή: ΕΡΤ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, 19:52

ΠΗΓΗ