Περισσότεροι από 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria της Cunard Cruise Line αρρώστησαν κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας τριών εβδομάδων, σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση, 139 άτομα επί του πλοίου – 123 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος – ανέφεραν γαστρεντερικά συμπτώματα που περιλαμβάνουν διάρροια και εμετό.

Η εταιρεία έχει αυξήσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης και έχει απομονώσει τους ασθενείς επιβάτες και το πλήρωμα. Η αιτία της νόσου παραμένει ακόμη άγνωστη.

Το Queen Victoria βρίσκεται σε ένα ταξίδι 107 διανυκτερεύσεων που ξεκίνησε από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας στις 11 Ιανουαρίου.

Έπειτα πραγματοποίησε στάσεις στην Αρούμπα, τη Γουατεμάλα, τον Κάβο Σαν Λούκας, το Σαν Φρανσίσκο και τη Χαβάη, και αναμένεται να λήξει στις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με  το CNN.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 1.824 επιβάτες και 967 μέλη πληρώματος.

«Η Cunard Cruise Line επιβεβαιώνει ότι ένας μικρός αριθμός επισκεπτών είχε αναφέρει συμπτώματα γαστρεντερικής νόσου στο Queen Victoria. Ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για να διασφαλίσουν την ευημερία όλων των επισκεπτών και του πληρώματος στο πλοίο. Τα μέτρα ήταν αποτελεσματικά», ανέφερε με δήλωσή της η εταιρεία.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ