Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 13:36

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι φήμες τελικά ήταν αληθινές. Η Volkswagen διακόπτει το sedan Passat και στην Ευρώπη, καθώς το μοντέλο επόμενης γενιάς, που θα κάνει το ντεμπούτο του σε λίγους μήνες, θα πωλείται αυστηρά ως wagon.

Το αφεντικό της εταιρείας, Thomas Schäfer, δήλωσε στο Automotive News Europe ότι έχει ληφθεί απόφαση να σταματήσει η σεντάν έκδοση, παρόλο που ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του πέρυσι στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής της VW συνέχισε λέγοντας ότι οι παραδόσεις του νέου Passat έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, κάτι που σημαίνει ότι η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι ή και νωρίτερα. Το μεσαίο αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται πλέον στο Emden (Γερμανία), καθώς η παραγωγή μεταφέρεται στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία).

Ομοίως, η συναρμολόγηση του μηχανικά αδελφικού Skoda Superb, θα μεταφερθεί από το Kvasiny (Τσεχία) στο ίδιο εργοστάσιο στη Μπρατισλάβα. Ο Schäfer είπε ότι οι παραδόσεις του κορυφαίου μοντέλου της Skoda θα ξεκινήσουν κοντά στο τέλος του έτους, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως το 2022, το Superb ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του, μετά το Passat.

Το επόμενο Passat station wagon θα πατάει σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας MQB με καθαρότερους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τους κανονισμούς Euro 7. Το επόμενο Superb έχει ήδη επιβεβαιωθεί με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Μετά τα Opel Insignia και Ford Mondeo, χάνεται ένας ακόμη παίκτης των sedan.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 13:36

ΠΗΓΗ