«Για ακόμα ένα μήνα η ακρίβεια στην Ελλάδα επελαύνει συρρικνώνοντας την ήδη ισχνή αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού», σχολιάζει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τα στοιχεία του πληθωρισμού τον Ιανουάριο.

Όπως σημειώνει, ενώ ο γενικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 3,1%, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξήθηκε κατά 8,3% τον Ιανουάριο, «συνεχίζοντας με φόρα από το 8,9% του Δεκεμβρίου».

«Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της ακρίβειας, γιατί δεν την έδωσε ποτέ»

Παράλληλα, «δραματική είναι η εικόνα σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το ελαιόλαδο, όπου η ετήσια αύξηση είναι 67,4%, στα φρούτα και τα λαχανικά οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 14%, την ώρα μάλιστα που υπάρχει έντονη αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η συσσωρευμένη, δε, επιβάρυνση από τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα την τελευταία διετία υπερβαίνει το 30%», επισημαίνει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μάχη της ακρίβειας, γιατί πολύ απλά δεν την έδωσε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει πως «η χώρα μας φιγουράρει συστηματικά στις πρώτες θέσεις στην Ευρωζώνη ως προς το ύψος του πληθωρισμού, ενώ ένας στους τρεις Έλληνες αμείβεται με κάτω από 800 ευρώ. Με αποτέλεσμα, οι πολυεθνικές και οι μεσάζοντες να θησαυρίζουν εις βάρος των πολιτών».

«Σε αντίθεση με τις άδικες και ατελέσφορες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια δίνουν ρεαλιστική απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και δικαιώνονται μέρα με τη μέρα», σημειώνει καταληκτικά στην ανακοίνωσή του.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ