Πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντιεξουσιαστές και συλλογικότητες.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Άγαλμα Βενιζέλου και πριν λίγο ξεκίνησαν πορεία στον άξονα της Αριστοτέλους.

24.927 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.388 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ισραήλ, των Αμερικανών και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του πολέμου, να μην έχει καμία συμμετοχή η Ελλάδα στον πόλεμο και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Η πορεία έφτασε έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στην Τσιμισκή με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα κάτω των Αμερικανών.

Συνολικά 24.927 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.388 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Περίπου 165 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 280 τραυματίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, προσέθεσε το υπουργείο.

Το Ισραήλ βανδάλισε 16 νεκροταφεία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έχει βεβηλώσει τουλάχιστον 16 νεκροταφεία κατά τη διάρκεια της χερσαίας επίθεσής του στη Γάζα, διαπίστωσε έρευνα του CNN, αφήνοντας τάφους κατεστραμμένους, ισοπέδωση της περιοχής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πτώματα που ξεθάφτηκαν.

Στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, όπου οι μάχες κλιμακώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα νεκροταφείο, αφαιρώντας πτώματα, σε αυτό που οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν στο CNN ότι ήταν μέρος μιας έρευνας για σορούς ομήρων που είχαν συλληφθεί από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Το CNN εξέτασε δορυφορικές εικόνες και υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν την καταστροφή των νεκροταφείων και το είδε από πρώτο χέρι ενώ ταξίδευε με τις IDF σε αυτοκινητοπομπή στη Γάζα. Όλα μαζί τα στοιχεία αποκαλύπτουν μια συστηματική πρακτική όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις συνηθίζουν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Η εσκεμμένη καταστροφή θρησκευτικών χώρων, όπως τα νεκροταφεία, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εκτός από ορισμένες περιστάσεις που σχετίζονται με το γεγονός ότι ο εν λόγω χώρος γίνεται στρατιωτικός στόχος, και νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο CNN ότι οι πράξεις του Ισραήλ θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

Ένας εκπρόσωπος των IDF δεν μπορούσε να δώσει εξηγήσεις για την καταστροφή των 16 νεκροταφείων για τα οποία το CNN έδωσε συντεταγμένες, αλλά δήλωσε ότι ο στρατός μερικές φορές δεν έχει «άλλη επιλογή» από το να στοχεύει νεκροταφεία που ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί για στρατιωτικούς σκοπούς.



ΠΗΓΗ