«Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση», είπε χαρακτηριστικά η Σία Αναγνωστοπούλου για την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία δήλωσε «με το χέρι στην καρδιά», πως αν η Έφη Αχτσιόγλου τού είχε πει «ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», ο ίδιος θα απέσυρε την υποψηφιότητά του…

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Αναγνωστοπούλου τόνισε για τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως «θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη αριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά», ενώ σημείωσε ότι «δεν φεύγεις έτσι απλά από το σπίτι σου».

«Το πιο πιθανό είναι ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλυτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης»

«Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα», ξεκαθάρισε για την επόμενη μέρα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που θα συγκροτήσουν οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές και πρόσθεσε πως «απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί».

«Δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο»

Σχετικά με την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη, η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως δεν έχει προσωπικές αντιπαραθέσεις, «έχω όμως πολιτικές διαφωνίες», όπως τόνισε.

«Δεν πρόκειται απέναντί μου να είναι πολύ αγαπημένοι σύντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια, γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε – να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο – χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας», σημείωσε

Προσέθεσε πως «μιλούσαμε πολύ στα όργανα. Αλλά δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο. (…) Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και χαρακτήρες και πολιτικές διαφωνίες και όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος δίνει τον τόνο», δήλωσε με νόημα.

«Το πιο πιθανό, ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ»

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον οικοδομήσαμε ως πληθυντική Αριστερά, που απευθύνεται σε έναν ευρύ χώρο. Άρα οι διαφορετικές απόψεις είναι όχι μόνο ανεκτές, αλλά γόνιμες. Και το είχαμε βάλει στο καταστατικό μας, είχαμε θεσμοθετήσει τη στάση. Το λέω και στον κύριο Κασσελάκη, για να μη νομίζει ότι είμαστε χθεσινοί που βρήκαμε καρέκλες και καθίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως «το πιο πιθανό είναι ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλυτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης», ενώ σημείωσε πως «ένα κόμμα δεν φτιάχνεται με ένα κλικ του χεριού. Φτιάχνουμε κόμμα, έχει διεργασίες».



ΠΗΓΗ