Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει την επίσκεψή του στα παλαιστινιακά εδάφη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Από τη Ραμάλα, εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό. Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της PLO,  Hussein al-Sheikh.

Ο κ. Sheikh ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στη Δυτική Όχθη, ζητώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Προσπάθειες για «άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για λύση δυο κρατών»

Από πλευράς του, ο Στέφανος Κασσελάκης αρχικά αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού, ενώ επανέλαβε την αταλάντευτη υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανέναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για λύση δυο κρατών στα σύνορα του ‘67, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, τασσόμενος υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύθηκε για την προώθηση του παλαιστινιακού ζητήματος διεθνώς και υπ’ αυτό το πρίσμα προσκάλεσε την παλαιστινιακή ηγεσία στην Αθήνα.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις εικόνες απόλυτης καταστροφής»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τις εικόνες απόλυτης καταστροφής και επεσήμανε ότι ο δυτικός κόσμος, η Ευρώπη, η Ελλάδα δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Η Ευρώπη πρέπει να έχει άποψη και αυτή η άποψη και η δραστηριότητα πρέπει να είναι υπέρ της ειρήνης, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης επισημαίνοντας ότι «αυτές οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν κι ένα μήνυμα υπέρ της ειρήνης και υπέρ των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.



ΠΗΓΗ